Egodocumenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen

Egodocumenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen - Poopo Van Burmania | Tiliboo-afrobeat.com

...umenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen 1e druk is een boek van Poopo Van Burmania uitgegeven bij Verloren B ... Enege gedenckwerdege geschiedenissen: kroniek van de ... ... .V., Uitgeverij. ISBN 9789087043049 Poppo werd op 2 augustus 1603 'in den oorlogh gebooren' en wel in Oostende, waar zijn vader, jonker Johan van Burmania, als kapitein was gelegerd. Zelf nam hij ook dienst in het Staatse ... In Enege gedenckwerdege geschiedenissen beschrijft Poppo zijn belevenissen en waarnemingen uit de jaren 1622-1674. Als betrokken militair vertelt hij over kruitdampen, belegeringen, heldenmoed, verwondingen, sterfgevallen, wreedhed ... Enege gedenckwerdege geschiedenissen. Kroniek van de ... ... . Als betrokken militair vertelt hij over kruitdampen, belegeringen, heldenmoed, verwondingen, sterfgevallen, wreedheden en militaire tactiek, maar hij vermeldt ook algemene gebeurtenissen zoals besmettelijke ziekten, weersgesteldheden en branden. Enege gedenckwerdege geschiedenissen. kroniek van de Friese militair Poppo van Burmania uit de Tachtigjarige Oorlog. Pieter Stokvis; G...

INFORMATIE

AUTEUR
Poopo Van Burmania
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Egodocumenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen.pdf

OMSCHRIJVING

Egodocumenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen 1e druk is een boek van Poopo Van Burmania uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087043049 Poppo werd op 2 augustus 1603 'in den oorlogh gebooren' en wel in Oostende, waar zijn vader, jonker Johan van Burmania, als kapitein was gelegerd. Zelf nam hij ook dienst in het Staatse leger. Tientallen jaren trok hij als kapitein met zijn troepen rond in de Nederlanden. In 1674 - hij was toen al 71 - wordt hij nog vermeld als luitenant-kolonel en commandant van de lijfgarde van stadhouder Hendrik Casimir II. In Enege gedenckwerdege geschiedenissen beschrijft Poppo zijn belevenissen en waarnemingen uit de jaren 1622-1674. Als betrokken militair schrijft hij over kruitdampen, belegeringen, heldenmoed, verwondingen, sterfgevallen, wreedheden en militaire tactiek, maar hij vermeldt ook algemene gebeurtenissen zoals besmettelijke ziekten, weersgesteldheden en branden. Veel aandacht besteedt hij aan de vele Oranjes en Nassaus met wie hij in nauw contact stond. Zijn onopgesmukte verhaal brengt de lezer direct in contact met een leven getekend door oorlog.

Wil je het boek lezen?Egodocumenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Poopo Van Burmania. Lezen Egodocumenten 29 - Enege gedenckwerdege geschiedenissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN