De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer

De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer - Caroline Roodenburg | Tiliboo-afrobeat.com

...nleiding van het verschijnen van de kunsthistorische studie "De geschiedenis van Kunsthandel M ... De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer. Tussen ... ... .L. de Boer, tussen figuratie en abstractie" van Caroline Roodenburg-Schadd heeft het Rijksmuseum een tentoonstelling ingericht over de Amsterdamse kunsthandel van Martien de Boer die tussen 1945 en 2006 op de Keizersgracht was gevestigd. Jarenlang was Kunsthandel M.L. de Boer in het Amsterdamse kunstleven een instituut. Deze befaamde zaak aan de Keizersgracht, die van 1945 tot 2006 actief was en tot 1991 werd g ... De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer - Caroline ... ... . Deze befaamde zaak aan de Keizersgracht, die van 1945 tot 2006 actief was en tot 1991 werd geleid door naamgever Martien de Boer (1907-1991), functioneerde als kunsthandel én galerie. De geschiedenis van Kunsthandel M.L. de Boer door Caroline Roodenburg-Schadd, mede mogelijk gemaakt door Stichting Otto B. de Kat. Eyeopener Kunsthandel M.L. de Boer is vanaf 30 juni t/m 16 september 2018 te zien in het Rijksmuseum. De g...

INFORMATIE

AUTEUR
Caroline Roodenburg
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer.pdf

OMSCHRIJVING

Jarenlang was Kunsthandel M.L. de Boer in het Amsterdamse kunstleven een instituut. Deze befaamde zaak aan de Keizersgracht, die van 1945 tot 2006 actief was en tot 1991 werd geleid door naamgever Martien de Boer (1907-1991), functioneerde als kunsthandel én galerie. De Boer verbond de handel in de kunst uit de 19de en vroeg 20ste eeuw met het exposeren en verkopen van werk van eigentijdse kunstenaars. In het na de oorlog sterk gepolariseerde kunstklimaat, waarin abstracte en figuratieve kunst fel tegenover elkaar stonden, koos De Boer aanvankelijk voor de figuratieven, met kunstenaars als Kees Verwey en Otto B. de Kat. In de jaren zestig verlegde hij zijn focus naar de (semi) abstracte kunst van de naoorlogse École de Paris, maar een wezenlijk verschil tussen figuratie en abstractie bestond er voor hem eigenlijk niet. Of het nu ging om De Kat, Verwey, Poliakoff of Geer van Velde, wat hij zijn klanten wilde laten zien en waarderen was een vaak subtiele wisselwerking tussen het figuratieve en abstracte. Zijn 'kijklessen' stonden aan de basis van zijn succes als kunsthandelaar en galeriehouder.

Wil je het boek lezen?De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Caroline Roodenburg. Lezen De geschiedenis van kunsthandel M.L. de Boer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN