Zekerheidsrechten / Hypotheek

Zekerheidsrechten / Hypotheek - P.A. Stein | Tiliboo-afrobeat.com

...rdt echter anders wanneer schuldeisers een zekerheidsrecht hebben bedongen ... Welke zekerheden vraagt een bank? | Financieel: Lenen ... . Er valt dan onder andere te denken aan een hypotheekrecht (ook wel 'hypotheek' of 'recht van hypotheek' genoemd) en een pandrecht. Hypotheekrecht is een veelgebruikte en sterke vorm van zekerheidsrecht. Vaak wordt het vestigen van een hypotheekrecht afgesproken met een bank, maar ook als ondernemer kunt u een hypotheekrecht vestigen. Het vestigen van een hypotheekrecht. Een hypotheekrecht kan alleen geves ... Zekerheidsrecht (pand, borg, hypotheek e.d.) - Amelink ... ... . Het vestigen van een hypotheekrecht. Een hypotheekrecht kan alleen gevestigd worden op onroerende goederen. Hypotheek- en pandrechten zijn vergelijkbare zekerheidsrechten die worden gevestigd op goederen van de debiteur of van een derde (dan is sprake van een derdenzekerheid). De rechten kunnen bijvoorbeeld worden gevestigd op vastgoed, vorderingen en bedrijfsactiva (het bezwaarde goed). Hypotheek is een zekerheidsrecht, omdat dit recht er voor moet zorgen dat de schuldeiser (in ons geval de bank) zij...

INFORMATIE

AUTEUR
P.A. Stein
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zekerheidsrechten / Hypotheek.pdf

OMSCHRIJVING

De wetgeving die op het recht van uitwinning en het hypotheekrecht betrekking heeft, de beide onderwerpen die in dit boek worden behandeld, is sinds de vorige druk in 1986 geheel veranderd. Het Nieuwe BW is in werking getreden, meer recentelijk is de prioriteits- of vooraantekening ingevoerd en ook de diverse ingrepen op het procesrecht hebben invloed op het recht van uitwinning en hypotheek. De bespreking is vooral gericht op casuïstiek, de auteur tracht voor alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen een oplossing te vinden en die aan de gebruiker van het boek voor te leggen. Hoewel het dikwijls ingewikkelde kwesties zijn die behandeld worden, is het een toegankelijk boek geworden, mede doordat de auteur streefde naar alledaags taalgebruik. Het recht van hypotheek is een van de fundamenten van onze samenleving. Met het zoeken naar oplossingen voor vraagstukken die zich hierbij kunnen voordoen, wil het onderhavige boek een bijdrage leveren tot het verstevigen van dit fundament.

Wil je het boek lezen?Zekerheidsrechten / Hypotheek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.A. Stein. Lezen Zekerheidsrechten / Hypotheek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN