Een geschiedenis van België

Een geschiedenis van België - Gita Deneckere | Tiliboo-afrobeat.com

...hiedenis van België begint eigenlijk pas met de oprichting van deze staat in 1830 ... De complexe geschiedenis van België en Congo: een tijdlijn ... ... . Weliswaar leven op het gebied van het huidige België mensen al sinds het stenen tijdperk. Lange tijd heersten verschillende vorsten, steden en bisschoppen over dit gebied. Sedert Henri Pirennes Histoire de Belgique (1900-1932) zijn er vele geschiedenissen van België geschreven. Dit boek verwerft zijn eigen plaats doordat het een diepgaande analyse koppelt aan een leesbare synthese. Het bundelt de inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek van de laatste decen ... 'België; een geschiedenis zonder land': een ambitieus ... ... . Het bundelt de inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek van de laatste decennia in een overzichtelijke en toegankelijke tekst. Een geschiedenis van Belgie (Paperback). Karel de Grote is ons allen welbekend en de Guldensporenslag op 11 juli 1302 zeker ook. Maar wie weet dat die... Een Geschiedenis Van Belgie (Paperback). Nieuwe en geactualiseerde editie In zijn eigen navolgbare stijl schetst Marc Re...

INFORMATIE

AUTEUR
Gita Deneckere
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Een geschiedenis van België.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe is België in 1830 ontstaan? Welke breuklijnen bepalen de geschiedenis van ons land? Hebben Vlaanderen en Wallonië samen nog een toekomst?Sinds de Histoire de Belgique van historicus Henri Pirenne zijn er veel geschiedenissen van België geschreven. Dit boek verdient zijn eigen plaats omdat het een diepgaande analyse koppelt aan leesbaarheid. Het bundelt de inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek van de laatste decennia in een overzichtelijke en toegankelijke tekst. De zorgvuldig uitgekozen illustraties geven een inkijk in de sociale en politieke breuklijnen en de soms verrassende gebeurtenissen in België.Een geschiedenis van België is gegroeid uit het handboek voor studenten van de UGent, maar is grondig herwerkt. Het is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de kleurrijke geschiedenis van ons land.

Wil je het boek lezen?Een geschiedenis van België in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gita Deneckere. Lezen Een geschiedenis van België Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN