Handschriften en vrienden van Jacob Boehme

Handschriften en vrienden van Jacob Boehme - Govert Bonnie Snoek | Tiliboo-afrobeat.com

...ktober 2007 vierde de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam haar vijftigjarige bestaan met een jubileumtentoonstelling: Jacob Böhmes weg in de wereld waarbij een begeleidende essaybundel Jacob Böhmes Weg in die Welt werd gepresenteerd ... Symposionreeks 44: Leer Jacob Böhme kennen - boekje met ... ... . Tijdens het begeleidende symposium spraken Günther Bonheim en Matthias Wenzel, bibliothecaris in Görlitz, over het Linzer Archiv. Dit ... Handschriften en vrienden van Jacob Boehme (Hardcover). Op 26 oktober 2007 vierde de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam haar vijftigjarige... Handschriften en vrienden van Jacob Boehme. in Leiden en Amsterdam van Leiden naar Linz am Rhein. Auteur(s) Govert Bonnie Snoek. NUR code(s) 720 ... Handschriften en vrienden van Jacob Boehme van Snoek ... ... . Op 26 oktober 2007 vierde de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam haar vijftigjarige... Handschriften en vrienden van Jacob Boehme. in Leiden en Amsterdam van Leiden naar Linz am Rhein. Auteur(s) Govert Bonnie Snoek. NUR code(s) 720 Esoterie algemeen Imprint(s) Rozekruis Pers, Uitgeverij De Uitgever(s) Rozekruis Pers, Uitgeverij De. Taal Nederlands Vers. datum 08/11/2018 NSTC Handschrift...

INFORMATIE

AUTEUR
Govert Bonnie Snoek
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Handschriften en vrienden van Jacob Boehme.pdf

OMSCHRIJVING

Op 26 oktober 2007 vierde de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam haar vijftigjarige bestaan met een jubileumtentoonstelling: Jacob Böhmes weg in de wereld waarbij een begeleidende essaybundel Jacob Böhmes Weg in die Welt werd gepresenteerd. Tijdens het begeleidende symposium spraken Günther Bonheim en Matthias Wenzel, bibliothecaris in Görlitz, over het Linzer Archiv. Dit archief bestond uit handschriften van de Silezische mysticus Jacob Böhme, afschriften daarvan, gedrukte Böhme-uitgaven en geschriften van latere Böhme aanhangers. Het bevond zich vanaf het einde van de negentiende eeuw tot 1941 in Linz am Rhein, een aardig stadje gelegen tussen Bonn en Koblenz en werd beheerd door geestverwanten van Böhme. Over deze gemeenschap van Böhmevrienden is niet veel bekend.De auteur vroeg zich af of er nadere informatie over deze groep te vinden was.Zijn zoektocht blijkt een spannend relaas te zijn geworden, dat de handschriften volgt op hun reis rond 1630 van Görlitz naar Amsterdam, in de laatste decennia voor 1700 van Amsterdam naar Arnhem, en rond 1750 van Leiden na talrijke omzwervingen naar Linz am Rhein in Duitsland. Helemaal spannend wordt het rond de tweede wereldoorlog, als de Gestapo beslag komt leggen op het archief. Deze studie, die nu in boekvorm verschijnt, bevat de achtergrondinformatie over het ontstaan van het Linzer Archiv, dat sinds 1970 voor een deel in de Herzog August Bibliothek in Wolfenbüttel wordt bewaard. Andere delen bevinden zich in Görlitz en Wroclaw, het voormalige Breslau. Govert Bonnie Snoek (1950) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Utrecht, waar hij in 1998 promoveerde op zijn dissertatie De Rozenkruisers in Nederland, voornamelijk in de eerste helft van de zeventiende eeuw.

Wil je het boek lezen?Handschriften en vrienden van Jacob Boehme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Govert Bonnie Snoek. Lezen Handschriften en vrienden van Jacob Boehme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN