De Maya'S

De Maya'S - Timothy Laughton | Tiliboo-afrobeat.com

...a's (Yucateeks Maya: maaya'ob, Spaans: mayas) zijn een volk in het zuiden van Mexico en noordelijk Centraal-Amerika ... Ondergang van de Maya's - NEMO Kennislink ... .De term wordt gebruikt als overkoepelende benaming voor 29 inheemse volkeren uit dezelfde regio, die dezelfde culturele en taalkundige achtergrond hebben. De Maya's staan bekend om hun verfijnde beschaving. Zij bouwden al vroeg grote onafhankelijke steden. Ze schreven boeken vol, ontwikkelde kalenders en konden rekenen. Wil je meer weten over deze plotseling verdwenen beschaving, bekijk dan deze clip. De Mayacultuur strekte zich ui ... De Maya's: wat geloofden ze nu echt? - Scientias.nl ... . Wil je meer weten over deze plotseling verdwenen beschaving, bekijk dan deze clip. De Mayacultuur strekte zich uit tot in de Zuid-Mexicaanse staten Chiapas, Tabasco en het schiereiland Yucatan.Ook in het noorden van Centraal-Amerika waren sporen van de Mayabeschaving te vinden.. Het totale leefgebied van de Maya's wordt traditioneel onderverdeeld in drie kleinere gebieden: de zuidelijke hooglanden, de centrale laaglanden, en de noordelijke laaglanden. De Maya's hadden niet alleen hun eigen sch...

INFORMATIE

AUTEUR
Timothy Laughton
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Maya'S.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek toont de kunst der maya's in al haar facetten, van monumentale architectuur en schitterende reliëfs tot adembenemende wandschilderingen en prachtige sieraden van jade. Een voortreffelijk beeldverslag van de maya beschaving, met speciaal vervaardigde illustraties en meer dan 100 indrukwekkende foto's, allemaal in kleur. Uitgebreide toelichting op het veelomvattende repertoire van symbolen, motieven en patronen van de maya's. Levendig geschreven en betrouwbaar commentaar bij de uitgebreide schat aan afbeeldingen. Een nieuwe kijk op de culturele erfenis van de maya's, thema voor thema uiteengezet. De kunst van de maya's gezien in de bredere context van hun wijsheid, spiritualiteit en mythologie.

Wil je het boek lezen?De Maya'S in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Timothy Laughton. Lezen De Maya'S Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN