Radetzkymars

Radetzkymars - Joseph Roth | Tiliboo-afrobeat.com

...kymars (Duits: Radetzkymarsch) is een roman van de Oostenrijkse schrijver Joseph Roth uit 1932 ... Radetzkymars - Uitgeverij Van Oorschot ... . Het schetst het verhaal van de ondergang van de keizerlijke Oostenrijk-Hongaarse dubbelmonarchie door het te koppelen aan het in verval raken van de door keizer Frans Jozef in de adelstand verheven familie Von Trotta. De Nederlandse vertaling uit 1981 van Willy Wielek-Berg werd in 2009 herzien ... De Radetzkymars is een door Johann Strauss sr. gecomponeerde mars ter ere van veldmaarschalk Josef Radetzky, graaf von Radetz.Hij werd voor ... Athenaeum Boekhandel | Radetzkymars ... . gecomponeerde mars ter ere van veldmaarschalk Josef Radetzky, graaf von Radetz.Hij werd voor het eerst uitgevoerd op 31 augustus 1848 te Wenen.. Toen de 82-jarige Radetzky de Slag bij Custoza gewonnen had, marcheerden zijn soldaten terug naar Wenen en zongen daarbij het Tinerl-lied. Strauss hoorde dit en verwerkte het lied en het marstempo in de ... De Radetzkymars is geschreven door Johann Strauss. Hij werd voor het eerst uitgevoerd in 1848 in Wenen. Johann...

INFORMATIE

AUTEUR
Joseph Roth
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Radetzkymars.pdf

OMSCHRIJVING

Een ongeëvenaard portret van een beschaving in verval. Het meeslepend vertelde verhaal getuigt van groot psychologisch inzicht en wordt terecht gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur."Radetzkymars' is de geschiedenis van het verval van de Habsburgse monarchie, gezien door de ogen van de hoofdpersoon, luitenant Von Trotta. Deze klassieker van Joseph Roth begint in 1859 met Von Trotta's grootvader, die door een toeval het leven van de jonge keizer Franz Joseph redt, en het eindigt met de dood van de keizer in 1916. De Eerste Wereldoorlog is dan gaande en de oude wereldorde van de adellijke familie Von Trotta, steunpilaar van keizer en staat, is definitief verdwenen. Terwijl luitenant Von Trotta zijn wereld langzaam ziet vergaan, zoekt hij zijn heil in gokken, alcohol en vrouwen. Radetzkymars is een ongeëvenaard portret van een beschaving in verval. Het meeslepend vertelde verhaal getuigt van groot psychologisch inzicht en wordt terecht gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur.Luxe gebonden uitvoering: linnen band, kleur op snee én leeslint.

Wil je het boek lezen?Radetzkymars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joseph Roth. Lezen Radetzkymars Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN