Zingeving in zorg en welzijn

Zingeving in zorg en welzijn - René van Leeuwen | Tiliboo-afrobeat.com

... website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet ... Zingevingsgericht werken in social work, zorg en welzijn ... ... . Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet. Zingeving in zorg en welzijn (eerste druk) van Rene van Leeuwen, Carlo Leget, Marjoleine Vosselman, 9789089539144 voor € 32,50 bij Boom hoger onderwijs. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Zingeving in zorg en welzijn 1e druk is een boek van René van Leeuwen uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789089539144 Zi ... bol.com | Zingeving in zorg en welzijn | 9789089539144 ... ... . Zingeving in zorg en welzijn 1e druk is een boek van René van Leeuwen uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789089539144 Zingeving gaat over de betekenis die mensen geven aan (situaties in) hun leven. Het omvat alledaagse zaken die voor iemand belangrijk zijn, maar ook fundamentele, existentiële levensvragen. Zingeving in zorg en welzijn. Inloggen | Registreren. Menu. Home; Hoofdstuk 1: Zingeving; Hoofdstuk 2: Doen e...

INFORMATIE

AUTEUR
René van Leeuwen
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Zingeving in zorg en welzijn.pdf

OMSCHRIJVING

Zingeving in zorg en welzijn 1e druk is een boek van René van Leeuwen uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789089539144 Zingeving gaat over de betekenis die mensen geven aan (situaties in) hun leven. Het omvat alledaagse zaken die voor iemand belangrijk zijn, maar ook fundamentele, existentiële levensvragen. Bij een crisis of (ernstige) ziekte speelt zingeving vaak expliciet een rol. Mensen zoeken dan steun bij wat voor hen echt belangrijk is, gaan op zoek naar een nieuwe richting in hun leven of hebben aandacht voor wat nog echt belangrijk is als hun leven ten einde loopt. Hoe ga je als professional met dergelijke situaties om? Het boek Zingeving in zorg en welzijn wil aankomend hbo-professionals binnen gezondheidszorg of sociaal werk ondersteunen bij het ontwikkelen van zingevingscompetenties en is opgebouwd rond drie competentiegebieden: persoon & zingeving, praktijk & zingeving en perspectief & zingeving. Hierbinnen leert de student onder meer reflecteren op de eigen zingeving in relatie tot die van cliënten en patiënten. Ook leert hij wat zingevende communicatie inhoudt. In het boek is verder aandacht voor zingeving in het methodische zorg- en hulpverleningsproces (onder meer intake, gezamenlijke besluitvorming, interventies en verwijzing), zingeving binnen instellingsbeleid en kwaliteitszorg en de invloed van maatschappelijke trends.Zingeving in zorg en welzijn sluit aan bij de concrete beroepspraktijk van verpleegkundigen en sociaal werkers. Elk hoofdstuk begint met een voor het werkveld typerende praktijksituatie; daarna werkt de student aan de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en attitude. Het boek gaat gepaard met een website met oefenmateriaal voor de student, het online te lezen boek en PowerPoints voor de docent.

Wil je het boek lezen?Zingeving in zorg en welzijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur René van Leeuwen. Lezen Zingeving in zorg en welzijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN