In gesprek blijven over goede zorg

In gesprek blijven over goede zorg - Hans van Dartel | Tiliboo-afrobeat.com

...rek blijven over goede zorg is het vervolg op het eerdere, succesvolle boek In gesprek over goede zorg (2003) ... Boekwinkeltjes.nl - In gesprek blijven over goede zorg ... ... . Deze nu geheel herziene editie legt meer nadruk op de versterking van de professionaliteit en op een bredere aandacht voor de maatschappelijke aspecten die met de zorgverlening te maken hebben. In gesprek blijven over goede zorg van Hans van Dartel, Bert Molewijk, 9789461055101 voor € 38,60 bij Boom Filosofie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. In 2003 verscheen In gesprek over goede zorg, een eerste overzicht van g ... Leeservaring: In gesprek blijven over goede zorg ... ... . Geen verzendkosten vanaf € 20,-. In 2003 verscheen In gesprek over goede zorg, een eerste overzicht van gangbare methodes voor moreel beraad in Nederland.In 2014 verscheen In gesprek blijven over goede zorg, met bijdragen van deels dezelfde auteurs. In de tussentijd was er heel wat ervaring opgedaan met moreel beraad en vond het nodige onderzoek plaats. In gesprek over goede zorg (Paperback). Er is een herziene versie van dit boek beschikbaar, In ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans van Dartel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
In gesprek blijven over goede zorg.pdf

OMSCHRIJVING

In gesprek blijven over goede zorg 1e druk is een boek van Hans van Dartel uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461055101 Professionals en managers in de zorg voeren dagelijks gesprekken over tal van kwesties. Vaak gaat het daarbij om complexe vragen, die een ethische of morele dimensie kennen. Dat is lang niet altijd een eenvoudige bezigheid. In gesprek blijven over goede zorg is een handzame, praktische introductie in de ethiek en geeft veel concrete aanwijzingen voor een goede gespreksvoering. In gesprek blijven over goede zorg is het vervolg op het eerdere, succesvolle boek In gesprek overgoede zorg (2003). Deze nu geheel herziene editie legt meer nadruk op de versterking van de professionaliteit en op een bredere aandacht voor de maatschappelijke aspecten die met de zorgverlening te maken hebben. De rol en betekenis van de organisatie van de zorg worden tevens uitvoerig belicht. Over de auteur(s):Hans van Dartel (1951), ethicus en verpleegkundige, werkt momenteel als universitair docent medische ethiek bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Tevens is hij voorzitter van de Commissie Ethiek van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Dhr. Dr. Bert Molewijk (1966) werkt als ethicus, senior wetenschappelijk onderzoeker en programmaleider Moreel Beraad aan de Vakgroep Metamedica en het EMGO+ onderzoeksinstituut van het VUmc te Amsterdam. Daarnaast werkt hij als Associate Professor in Clinical Ethics bij het Centrum voor Medische Ethiek van de Universiteit van Oslo, Noorwegen. Als senior consultant ondersteunt en informeert hij gezondheidszorginstellingen met het implementeren van ethiek activiteiten. Als trainer traint hij gespreksleiders Moreel Beraad en Ethiek Commissies. Als onderzoeker onderzoekt hij kwaliteit, implementatie en evaluatie van ethiek activiteiten. Bert Molewijk is mede oprichter en coördinator van het landelijk Platform Moreel Beraad, de landelijke werkconferenties Moreel Beraad en het Europese Netwerk voor Klinische Ethiek Ondersteuning (European Clinical Ethics Network; ECEN).

Wil je het boek lezen?In gesprek blijven over goede zorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans van Dartel. Lezen In gesprek blijven over goede zorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN