De verloren kunst van de heilige geschriften

De verloren kunst van de heilige geschriften - Karen Armstrong | Tiliboo-afrobeat.com

...Armstrong, De verloren kunst van de Heilige Geschriften Het boek bestaat uit drie delen: deel 1 ... Recensie: De verloren kunst van de heilige geschriften ... ... . Kosmos en maatschappij, deel 2. Mythos, deel 3. De verloren kunst van de heilige geschriften Karen Armstrong. Paperback 34,99 E-book 9,99. Paperback: 34,99. De grote religieuze geschriften onder de loep. Bestel direct. Op voorraad. Voor 20:00 besteld, morgen in huis ... De Mahabharata is de populairste heilige tekst van India. Het verhaal heeft een lengte van acht keer de Illias en de Odyssee en dateert uit de 9de eeuw ... De verloren kunst van de heilige geschriften eBook door ... ... . Het verhaal heeft een lengte van acht keer de Illias en de Odyssee en dateert uit de 9de eeuw voor onze jaartelling. Informatie die te vinden is in het nieuwste boek van de wereldvermaarde godsdienstwetenschapper Karen Armstrong, De verloren kunst van de heilige geschriften (p. 188). … De verloren kunst van de heilige geschriften. De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in... De ...

INFORMATIE

AUTEUR
Karen Armstrong
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De verloren kunst van de heilige geschriften.pdf

OMSCHRIJVING

De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. In onze seculiere samenleving hebben de teksten deze unieke functie verloren om een meer praktische toepassing te krijgen: de Bijbel wordt gebruikt om homoseksualiteit en anticonceptie te veroordelen, de Koran dient om oorlog en terrorisme te rechtvaardigen en met behulp van de Thora wordt beslag gelegd op leefgebieden.Karen Armstrong signaleert ten opzichte van de heilige geschriften een groot onbegrip, wat volgens haar de hoofdoorzaak is van de huidige religieuze geschillen in de wereld. Weloverwogen en deskundig pleit ze voor een terugkeer naar de oude interpretatie van de religieuze teksten als basis van een betekenisvol en empathisch wereldbeeld. Armstrong wijst ons de weg bij het beteugelen van de arrogantie, de intolerantie en het geweld die het gevolg zijn van de gebrekkige hedendaagse uitleg van de heilige geschriften.

Wil je het boek lezen?De verloren kunst van de heilige geschriften in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karen Armstrong. Lezen De verloren kunst van de heilige geschriften Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN