De Fiscale Jaarrekening

De Fiscale Jaarrekening - A.J. van Aken | Tiliboo-afrobeat.com

...ale jaarrekening moet aan de normen van de belastingdienst voldoen en is bedoeld om de fiscale winst van je onderneming te berekenen ... Studystore | Fiscale jaarrekening, Fuchs. Henk Voort ... ... . Deze fiscale winst wordt gebruikt als basis voor de heffing van inkomsten-of vennootschapsbelasting. De bedrijfseconomische jaarrekening geeft een beter beeld van de situatie van een onderneming. Er wordt ... Fiscale jaarrekening. Het belastbare bedrag (winst) wordt bepaald door het fiscale eigen vermogen aan het einde van het jaar verminder met het fiscale eigen vermogen aan het begin van het jaar.. Net zoals bij de fiscale jaarrekening is er een tegengesteld belang tussen de eigenaren van de onderneming en de stakeholder (de ... Fiscale jaarrekening | Externe verslaggeving ... .. Net zoals bij de fiscale jaarrekening is er een tegengesteld belang tussen de eigenaren van de onderneming en de stakeholder (de belastingdienst / fiscus). De meeste belastingplichtige ondernemingen stellen de fiscale jaarrekening op door een aantal correcties op de commerciële jaarrekening toe te passen. Daarbij is van belang, dat aan een aantal specifieke fiscaal rechtelijke regelingen en faciliteiten aandacht...

INFORMATIE

AUTEUR
A.J. van Aken
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Fiscale Jaarrekening.pdf

OMSCHRIJVING

Het studieboek "Administratie voor Bachelors en Masters 4 – De Fiscale Jaarrekening "behandelt de boekhoudkundige verwerking van gebeurtenissen die van invloed zijn op de fiscale jaarrekening. In het theorieboek staatde belastbaarheid van de fiscale winst steeds centraal, met de fiscale vermogensvergelijking als "kapstok'. Alle elementen uit de fiscale vermogensvergelijking worden uitvoerig besproken. In dit opgavenboek wordt per hoofdstuk de kennis van de behandelde stof getoetst. Bij elke opgave is aangegeven welk onderdeel van de theorie in de betreffende opgave wordt getoetst. De uitwerkingen zijn digitaal beschikbaar in de digitale leeromgeving op www.abm4fiscalejaarrekening.nl."De Fiscale Jaarrekening' maakt deel uit van de studiemethode "Administratie voor Bachelors en Masters'. In een serie van vier modules wordt besproken hoe de boekhouding in de moderne gedigitaliseerde wereld het beste kan worden ingericht. De modules kunnen los van elkaar worden bestudeerd.De opzet en de toegankelijke schrijfstijl van het theorieboek en de representatieve opgaven in dit opgavenboek maken deze studieboeken zeer geschikt voor alle HBO- en WO-opleidingen waarin het samenstellen van een fiscale jaarrekening – en het maken van de bijbehorende journaalposten – aan de orde wordt gesteld.

Wil je het boek lezen?De Fiscale Jaarrekening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.J. van Aken. Lezen De Fiscale Jaarrekening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN