Argumentatie

Argumentatie - F.H. van Eemeren | Tiliboo-afrobeat.com

...umentatie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ɑrxymɛnˈta(t)si] Verbuigingen: argumentatie|s (meerv ... argumentatie - WikiWoordenboek - Wiktionary ... .) redenen die je ergens voor geeft Voorbeeld: `de mooie stijl en de heldere argumentatie van het betoog`Synoniemen: bewijsgrond, bewijsvo... 3. De nevenschikkende argumentatie (vroeger meervoudige argumentatie genoemd). Bij de nevenschikkende argumentatie onderscheiden we: - een onafhankelijk nevenschikkende argumentatie en - een afhankelijke nevenschikkende argumentatie. Bij een onafhankelijk nevenschikkende argumentatie gebruik je twee of meer argumenten.De argum ... Alles over Argumentatiestructuren (Uitleg + Voorbeelden) ... . Bij een onafhankelijk nevenschikkende argumentatie gebruik je twee of meer argumenten.De argumenten zijn gelijkwaardig en kun je onderling van plaats verwisselen. Argumentatie Home Theorie Eindexamen Argumentatie Voor de examenonderdelen leesvaardigheid, deelname aan een debat of discussie en het schrijven van een betoog is het bel...

INFORMATIE

AUTEUR
F.H. van Eemeren
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Argumentatie.pdf

OMSCHRIJVING

Argumentatie 5e druk is een boek van F.H. van Eemeren uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001862381 Dit boek leert je stap voor stap waar het nu eigenlijk om gaat bij argumentatie. Helder geschreven en heel praktijkgericht.Waarom kiezen voor Argumentatie?*overzichtelijk en toegankelijk;*heldere uitleg, handige samenvattingen en relevante oefeningen;*veel extra les- en studiemateriaal online.Argumentatie is erop gericht standpunten op een redelijke manier te verdedigen. Dat gebeurt zowel in informele gedachtewisselingen als in politieke debatten, juridische pleidooien en zakelijke betogen. Argumentatie is niet alleen belangrijk voor je individuele meningsvorming, maar ook voor het oplossen van onenigheid en het nemen van verantwoorde beslissingen. Dit boek behandelt systematisch en grondig alle onderdelen van het analyseren, beoordelen en presenteren van argumentatie. Je leert eerst een meningsverschil te identificeren. Vervolgens leer je achtereenvolgens hoe je een betoog analyseert, beoordeelt en houdt. Het boek is geschreven in een duidelijke, argumentatieve stijl en bevat allerlei aansprekende praktijkvoorbeelden. Hierdoor gaat de theorie echt leven. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je een samenvatting. Erg handig bij je tentamenvoorbereiding!In deze vijfde editie zijn twee nieuwe hoofdstukken opgenomen: 'Strategisch manoeuvreren' en 'Conventionalisering van communicatieve activiteitstypen'. Hoofdstuk 9: 'Schriftelijk argumenteren' en hoofdstuk 10: 'Mondeling argumenteren' zijn van het leerboek naar de website verplaatst. Verder zijn aan deze uitgave nieuwe oefeningen met uitwerkingen toegevoegd. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.Online ondersteuningOp de ondersteunende website kun je de hoofdstukken over schriftelijk en mondeling argumenteren uit de vorige editie terugvinden.

Wil je het boek lezen?Argumentatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F.H. van Eemeren. Lezen Argumentatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN