Goddelijke kunst

Goddelijke kunst - Navid Kermani | Tiliboo-afrobeat.com

...delijke kunst (Hardcover). 'Met meesterwerken uit de christelijke kunst bouwt Kermanibruggen tussen de religies ... Goddelijke kunst - NRC Webwinkel ... .' - Stuttgarter ZeitungWat gebeurt er... Goddelijke kunst is een boek dat iedere lezer op een andere manier boeit. Onder Kermani's blik worden onze vragen zichtbaar: universele vragen over schoonheid en vergankelijkheid, verraad en trouw, bidden en wensen, weten en geloven, lust en verleiding. Goddelijke kunst is een boek dat iedere lezer op een andere manier boeit. Onder Kermani's blik worden ónze v ... Goddelijke kunst - Uitgeverij Cossee ... . Goddelijke kunst is een boek dat iedere lezer op een andere manier boeit. Onder Kermani's blik worden ónze vragen zichtbaar: universele vragen over schoonheid en vergankelijkheid, verraad en trouw, bidden en wensen, weten en geloven, lust en verleiding. Bestel Goddelijke kunst van Navid Kermani. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen be...

INFORMATIE

AUTEUR
Navid Kermani
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Goddelijke kunst.pdf

OMSCHRIJVING

'Met meesterwerken uit de christelijke kunst bouwt Kermanibruggen tussen de religies.' - Stuttgarter ZeitungWat gebeurt er als een hoogleraar oriëntalistiek, zelf een moslim, de beeldwereld van het christendom induikt? Navid Kermani aanschouwt met bewondering en verbazing een religie vol offers, liefde en wonderen, menselijk en goddelijk tegelijk. Een christendom waarover christenen zelden met zo'n aanstekelijk enthousiasme praten. Met open blik en hart voor de grote en de onbekende werken uit de christelijke kunst laat Kermani ons in de schilderijen van de oude meesters Botticelli, Caravaggio en Rembrandt vragen zien die ons nog steeds bezighouden.Hij ziet in Rembrandt de eerste kunstenaar die Lazarus - hij is zojuist opgestaan uit het graf - een uitdrukking van verschrikking, zelfs van tegenzin gaf. En Caravaggio's ongelovige Thomas is voor hem misschien de enige die kritische vragen durft te stellen bij Jezus' wonderen. Met zijn 'andersgelovige' achtergrond en zijn nieuwsgierige, onderzoekende blik komt hij bij Albrecht Dürer, Gerhard Richter, Jheronimus Bosch,Leonardo da Vinci, Sandro Veronesi en vele andere kunstenaars tot verbazingwekkendeinzichten over kunst en religie, gods- en mensbeelden. Zijn boek verbindt oost en west, islam en christendom, en wekt het verlangen zélf zo te kunnen kijken.

Wil je het boek lezen?Goddelijke kunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Navid Kermani. Lezen Goddelijke kunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN