Een theorie van rechtvaardigheid

Een theorie van rechtvaardigheid - John Rawls | Tiliboo-afrobeat.com

...rikaanse filosoof John Rawls (1921 - 2002) houdt zich bezig met de vraag naar rechtvaardigheid ... Een theorie van rechtvaardigheid | Rawls | 9789047701606 ... ... . Stel je voor dat je niet weet wat je positie in de samenleving is. Welke regels zou je dan rechtvaardig vinden? Dat is het gedachte-experiment waar Rawls ons toe uitnodigt in zijn boek A Theory of Justice. Een baanbrekend […] Een theorie van rechtvaardigheid van John Rawls is misschien wel het meest invloedrijke werk op het gebied van moraalfilosofie en politieke filosofie uit de twintigste eeuw. Dit boek heeft niet alleen op filosofen en andere academici een onuitwisbare indruk gemaakt, ... Een theorie van rechtvaardigheid door John Rawls (Boek ... ... . Dit boek heeft niet alleen op filosofen en andere academici een onuitwisbare indruk gemaakt, maar ook buiten de universiteit op politieke essayisten, juristen, politici en mensen uit de burgerrechtenbeweging. Een theorie van rechtvaardigheid van John Rawls is misschien wel het meest invloedrijke werk op het gebied van moraalfilosofie en politieke filosofie uit de twintigste eeuw. Dit boek heeft niet alleen op filosofen en andere academici een onuitwisbare indruk gemaakt, maar ook buiten de universiteit op politieke ...

INFORMATIE

AUTEUR
John Rawls
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een theorie van rechtvaardigheid.pdf

OMSCHRIJVING

Een theorie van rechtvaardigheid van John Rawls is misschien wel het meest invloedrijke werk op het gebied van moraalfilosofie en politieke filosofie uit de twintigste eeuw. Dit boek heeft niet alleen op filosofen en andere academici een onuitwisbare indruk gemaakt, maar ook buiten de universiteit op politieke essayisten, juristen, politici en mensen uit de burgerrechtenbeweging.Rawls probeert een rechtvaardigheidstheorie te formuleren waar volkomen vrije en redelijke personen mee zouden instemmen. Als mensen hun eigen plek in de samenleving, hun klasse, ras of geslacht niet zouden kennen, noch hun vermogens of intelligentie -- hoe zouden zij dan de samenleving inrichten? Uit deze gedachte leidt Rawls fundamentele principes van rechtvaardigheid af voor de verdeling van vrijheden en van sociale en economische goederen - principes die uiteindelijk onze hedendaagse samenleving zouden moeten reguleren.Een theorie van rechtvaardigheid is het hoofdwerk van Rawls. Het boek werd in 24 talen vertaald.

Wil je het boek lezen?Een theorie van rechtvaardigheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Rawls. Lezen Een theorie van rechtvaardigheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN