De opstand van de natuur

De opstand van de natuur - Philipp Blom | Tiliboo-afrobeat.com

...tand van de natuur (Hardcover). Aan het einde van de zestiende eeuw werd Europa getroffen door een "kleine ijstijd', die duurde tot het begin van ... PDF De opstand van de natuur - De Slegte ... ... De opstand van de natuur Philipp Blom. Introductie. Leesfragment. De opstand van de natuur Philipp Blom. Gebonden 30,99 E-book 9,99. Gebonden: 30,99. Bestel direct. Op voorraad. Voor 20:00 besteld, morgen in huis ... De opstand van de natuur EBOOK Tooltip Ebooks kunnen worden gelezen op uw computer en op daarvoor geschikte e-readers. een geschiedenis van de Kleine IJstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europa De opstand van de natuur is een goed leesbaar boek. B ... Philipp Blom - De opstand van de natuur - VPRO Boeken - VPRO ... . een geschiedenis van de Kleine IJstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europa De opstand van de natuur is een goed leesbaar boek. Blom formuleert soepel en beeldend, met vaak fraaie anekdotes en invalshoeken. Zijn kritische toon is bijzonder aangenaam, en zijn overzichten van vernieuwers als S...

INFORMATIE

AUTEUR
Philipp Blom
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
De opstand van de natuur.pdf

OMSCHRIJVING

Aan het einde van de zestiende eeuw werd Europa getroffen door een 'kleine ijstijd', die duurde tot het begin van de achttiende eeuw. De gemiddelde temperatuur daalde enkele graden, de winters werden koud en lang, rivieren en meren bevroren en de zomers waren onstuimig, met extreme stormen en onweer.Overal mislukten oogsten en leden mensen honger en kou. Niet alleen boeren maar ook landeigenaren raakten verarmd. Het agrarische, feodale fundament van Europa brokkelde af en er ontstonden nieuwe vormen van economische activiteit in de steden. En met de opkomst van de stedelijke, industriële samenleving kwam ook een nieuwe vorm van denken op: de verlichting was geboren.Aan de hand van ooggetuigenverslagen brengt Philipp Blom deze historische omwentelingen in een wervelend verhaal bijeen. Maar hij trekt ook de parallel met vandaag: de gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder - kunnen we de gevolgen overzien? Wat vermag de politiek? En kunnen we leren van het verleden?

Wil je het boek lezen?De opstand van de natuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philipp Blom. Lezen De opstand van de natuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN