Grondleggers

Grondleggers - Joke Korteweg | Tiliboo-afrobeat.com

...o.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities ... Grondleggers: 'Vogelgriep kwam vroeger niet voor ... ... . De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'grondlegger', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Bespreking van Grondleggers in NRC: 'Het slijk der aarde kan een regelrechte goudmijn zijn', 18 januari 2019. Bespreking van Grondleggers in ND: 'Baggerend de wereld over', 11 januari 2019. Besprek ... Grondleggers | Soil Sisters ... . Bespreking van Grondleggers in ND: 'Baggerend de wereld over', 11 januari 2019. Bespreking van Grondleggers in De ingenieur: 'Zwoegers en scheppers', december 2018. As of today the Bongerd and the Grondleggers are restarting the trainings...

INFORMATIE

AUTEUR
Joke Korteweg
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Grondleggers.pdf

OMSCHRIJVING

De wereldberoemde Palmeilanden in Dubai, de Nieuwe Afsluitdijk, de Zuiderzeewerken, de Deltawerken: de waterbouwer Van Oord is de spil in al deze gigantische projecten. Honderdvijftig jaar geleden stond aan de wieg van dit bijzondere bedrijf een zekere Govert van Oord, zelfstandig handelaar in griendhout en andere houtproducten uit de Biesbosch. Het was de tijd dat aannemers de Nieuwe Waterweg en het Noordzeekanaal aanlegden, de rivieren op diepte brachten en van hinderlijke bochten ontdeden. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van havens en vaarwegen in alle uithoeken van de wereld. Maar het is ook bezig met kustbescherming en werkzaamheden op zee, zoals het aanleggen van pijpleidingen of het installeren van windmolenparken. Door overnames en fusies werd Van Oord een wereldspeler en werd zijn geschiedenis tevens het verhaal van de Nederlandse waterbouw. In anderhalve eeuw ontwikkelde de waterbouw zich van een ambachtelijk vak met kruiwagen en schop tot een internationale kennisintensieve sector met geavanceerde schepen. In dit prachtig geïllustreerde en meeslepende boek beschrijft Joke Korteweg op basis van uitputtend onderzoek het spannende verhaal van een oer-Nederlandse sector, die niet weg valt te denken uit de geschiedenis van ons land. Dr. Joke Korteweg is maritiem historicus. Eerder publiceerde zij onder meer Kaperbloed en koopmansgeest, 70 jaar IHC Merwede en Nederlandse scheepsbouw.

Wil je het boek lezen?Grondleggers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joke Korteweg. Lezen Grondleggers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN