Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden

Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden - Dimitri Mortelmans | Tiliboo-afrobeat.com

...k kwalitatieve onderzoeksmethoden 4e druk is een boek van Dimitri Mortelmans uitgegeven bij Uitgeverij Acco ... Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden | Boeken ... . ISBN 9789033493607 Dit handboek wil studenten en onderzoekers een overzicht bieden van wat kwalitatieve onderzoeksbenaderingen te bieden hebben en hoe onderzoek vanuit een kwalitatieve benadering opgezet en uitgevoerd kan worden. Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden. Door Dimitri Mortelmans. Boek Dit boek wil studenten en onderzoekers een overzicht bieden van wat kwalitatieve onderzoeksbenade ... Samenvatting Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden - Stuvia ... . Boek Dit boek wil studenten en onderzoekers een overzicht bieden van wat kwalitatieve onderzoeksbenaderingen te bieden hebben en hoe onderzoek vanuit een kwalitatieve 'Lees meer … Facebook Twitter Pinterest Linkedin E-mail € 48 60 € 41 31 als Acco ... HANDBOEK KWALITATIEVE ONDERZOEKSMETHODEN Dit boek wil studenten en onderzoekers een overzicht bieden van...

INFORMATIE

AUTEUR
Dimitri Mortelmans
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden.pdf

OMSCHRIJVING

Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden 1e druk is een boek van Dimitri Mortelmans uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033464799 Dit handboek wil studenten en onderzoekers een overzicht bieden van wat kwalitatieve onderzoeksbenaderingen te bieden hebben en hoe onderzoek vanuit een kwalitatieve benadering opgezet en uitgevoerd kan worden. De invalshoek van het boek is praktijkgeori nteerd met een speciale aandacht voor startende onderzoekers en studenten. De theoretische benadering van de onderwerpen wordt afgewisseld met voorbeelden uit gepubliceerd werk en materiaal uit de dagelijkse onderzoekspraktijk. De voorbeelden zijn gekozen uit Nederlandstalign internationaal onderzoek, uit hedendaagse studiesn klassiekers uit de kwalitatieve onderzoekstraditie. Voor studenten wordt elk hoofdstuk afgerond met korte zelftesten die toelaten om zelf je vorderingen in de verwerking van het boek na te gaan. Het handboek is verdeeld in vier grote delen. Het eerste deel situeert de kwalitatieve onderzoeksmethode historisch en vergelijkt de eigenheid van het kwalitatieve met de eigenheid van kwantitatief onderzoek. Het tweede deel kijkt naar de start van het onderzoek: het schrijven van de probleemstelling, het nemen van cruciale beslissingen bij het opzetten van het onderzoek en het werken met kwalitatieve steekproeven. Deel drie behandelt de verschillende dataverzamelingsmethoden die regelmatig terugkomen in kwalitatieve onderzoeken. Meer bepaald wordt ingegaan op het diepte-interview, de focusgroep en het wetenschappelijk observeren. Het laatste deel gaat dieper in op de verwerking van kwalitatieve gegevens. Hoe kwalitatieve data analyseren en wat met de kwalitatieve rapportage ? Ook wordt ingegaan op kwaliteitsvereisten binnen kwalitatief onderzoek.

Wil je het boek lezen?Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dimitri Mortelmans. Lezen Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN