Gezinstherapie in praktijk

Gezinstherapie in praktijk - Peter Rober | Tiliboo-afrobeat.com

...herapie in praktijk 1e druk is een boek van Peter Rober uitgegeven bij Uitgeverij Acco ... Gezinstherapie in praktijk - PDF ... . ISBN 9789033488214 Het gezin komt in therapie. Ze zitten nog even in de wachtkamer. De juf had moeder erop attent gemaakt dat er iets was. Ook de huisarts vond het zinvol dat het gezin er met een therapeut over zou praten. Daar is de therapeut. De Praktijk voor Hechte Relaties is een praktijk gespecialiseerd in EFT relatietherapie en gezinstherapie. Het is een veilige plek waar jullie als stel aan jullie relatie kunnen werken. Hier ... Peter Rober - Samen in gezinstherapie ... . Het is een veilige plek waar jullie als stel aan jullie relatie kunnen werken. Hier is ruimte om aan elkaar te kunnen vertellen wat er speelt. Het is een plek waar jullie je relatie weer kunnen helen en herstellen. Gezinstherapie in Hoorn. De praktijk is gespecialiseerd in gezinstherapie met invloeden van Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) en gest...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Rober
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Gezinstherapie in praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

Gezinstherapie in praktijk 1e druk is een boek van Peter Rober uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033488214 Het gezin komt in therapie. Ze zitten nog even in de wachtkamer. De juf had moeder erop attent gemaakt dat er iets was. Ook de huisarts vond het zinvol dat het gezin er met een therapeut over zou praten. Daar is de therapeut. Hij geeft elk gezinslid een hand. Hij voelt meteen wie wil praten, en wie aarzelt. Dit boek gaat over de praktijk van de gezinstherapie. De ontmoeting tussen de therapeut en de gezinsleden staat centraal, alsook het proces dat dan op gang komt. De therapeut luistert en probeert te begrijpen. De gezinsleden vertellen hun verhaal, maar er is ook iemand die zucht, iemand wordt kwaad en iemand begint te huilen. Hoe kan de therapeut iedereen een stem geven in het gesprek? Er wordt in dit boek ingezoomd op de kleine details van de ontmoeting, maar er worden ook theoretische concepten aangeboden die de therapeut in de sessie kunnen helpen dingen op te merken en te benoemen. De belangrijkste gezinstherapeutische interventies worden gedetailleerd besproken. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de specifi eke plaats van de therapeut in het proces. Alles wordt geïllustreerd aan de hand van verhalen over gezinstherapeutische sessies. Er worden ook refl ecties gegeven over de plaats van de gezinstherapie in de actuele maatschappelijke context. De vraag wordt gesteld of er in onze neoliberale samenleving nog wel plaats is voor een gezinstherapie die niet op effi ciëntie, controle en correctie gericht is, maar de menselijke ontmoeting centraal stelt. Dit is een boek dat handvatten biedt aan beginnende en meer ervaren therapeuten. PETER ROBER is gezinstherapeut in Context (UPC KU Leuven). Hij is als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven. Hij is auteur van Samen in Therapie (Acco, 2002) en De Naakte Therapeut (Acco, 2003).

Wil je het boek lezen?Gezinstherapie in praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Rober. Lezen Gezinstherapie in praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN