Docent!

Docent! - Rene van Kralingen | Tiliboo-afrobeat.com

...ent of docente is in Vlaanderen een academisch docent ... Docent civiele techniek: Salaris, Vacatures, Opleiding ... ... .Het is in de Vlaamse Gemeenschap de laagste graad van het zelfstandig academisch personeel (ZAP) in het universitair onderwijs.. Een docent moet houder zijn van de graad van doctor.Hij of zij kan later benoemd worden tot (achtereenvolgens) hoofddocent, hoogleraar en gewoon hoogleraar.Als zelfstandig academisch personeel staan ... Docent Een docent is in Vlaanderen een academische titel, vergelijkbaar met universitair docent in Nederland. In Nederland wordt de term docent gebruikt als alge ... Docent - 9 definities - Encyclo ... . In Nederland wordt de term docent gebruikt als algemene naam voor onderwijzers en leraren: mensen die onderwijs verstrekken. ==Vlaanderen== Docent is in Vlaanderen de laagste graad va...

INFORMATIE

AUTEUR
Rene van Kralingen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Docent!.pdf

OMSCHRIJVING

Lesgeven in het hoger onderwijs gaat veel verder dan alleen kennisoverdracht. Docenten worden geacht zowel te kunnen prikkelen, spiegelen, belonen, afremmen én creatieve interventies te bedenken, als af te stemmen in teams, na te denken over hun loopbaan en als afstudeerbegeleiders op één lijn te komen. Dat alles volgens kwaliteitseisen van de overheid, hogescholen en universiteiten zelf. Opgebouwd uit veertien aparte hoofdstukken, volgt DOCENT! dé actuele thema's uit het hoger onderwijs. Denk aan: het starten als docent, het voorbereiden van colleges en andere bijeenkomsten, studieloopbaanbegeleiding, maken van studiehandleidingen en het geven van feedback. Bovendien behandelt het boek actuele onderwerpen als toetsing en kwaliteitszorg. Elke paragraaf behandelt een thema uit de onderwijspraktijk en bevat bijbehorende verwerkingsopdrachten. Ook worden veel direct toepasbare tips, tests, schema's en formats gegeven. DOCENT! is niet alleen een onmisbaar hands-on basisboek voor het behalen van basiskwalificaties als BKO en BDB, maar ook een praktisch naslagwerk voor alle senior docenten die professionaliseringsactiviteiten ondernemen zoals BKE en SKO. René van Kralingen is lerarenopleider, docententrainer en onderwijsadviseur bij Onderwijsadviesbureau van Kralingen. Walter Geerts is verbonden aan de NHL-Hogeschool als onderwijskundige en opleider van hbo-docenten. Beiden zijn tevens auteur van het succesvolle Handboek voor leraren.

Wil je het boek lezen?Docent! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rene van Kralingen. Lezen Docent! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN