De katholieke school

De katholieke school - Edoardo Albinati | Tiliboo-afrobeat.com

... Albinati De katholieke school Recensie Waardering en Informatie ... 'De katholieke school'. Een magistrale roman van Edoardo ... ... . Winnaar Premio Strega. Recensie en informatie Edoardo Albinati De katholieke school kun je op deze pagina lezen. De roman verscheen in september 2018 bij Uitgeverij Atlas Contact. Edoardo Albinati De katholieke school Recensie. Wat een imponerend boek. Alleen al qua omvang. In zijn roman "De katholieke school' beschrijft Edoardo Albinati hoe in het Rome van de jaren zeventig een chique buurt wordt opgeschrikt door een brute verkrachtings- en moordzaak, een van de meest beruchte misdrijven van de eeuw. Enkele ex-leerlingen van een particulier katholiek lyceum blij ... Schooltv: De katholieke kerk - Het gebedshuis van katholieken ... . Enkele ex-leerlingen van een particulier katholiek lyceum blijken de daders. Albinati zat bij hen op school. In zijn roman 'De katholieke school' beschrijft Edoardo Albinati hoe in het Rome van de jaren zeventig een chique buurt wordt opgeschrikt door een brute verkrachtings- en moordzaak, een van de meest beruchte misdrijven van de eeuw. Enkele ex-leerlingen van een particulier katholiek lyceum...

INFORMATIE

AUTEUR
Edoardo Albinati
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De katholieke school.pdf

OMSCHRIJVING

In zijn roman "De katholieke school' beschrijft Edoardo Albinati hoe in het Rome van de jaren zeventig een chique buurt wordt opgeschrikt door een brute verkrachtings- en moordzaak, een van de meest beruchte misdrijven van de eeuw. Enkele ex-leerlingen van een particulier katholiek lyceum blijken de daders. Albinati zat bij hen op school. Veertig jaar lang worstelde hij met de vraag hoe zo'n welgestelde omgeving zulke monsters kon voortbrengen. Voor het antwoord moet hij de spoken uit zijn verleden bezweren: zijn briljante, getroebleerde vriend Arbus en diens mooie zus Leda, de knappe, fanatiek linkse Stefano Jervi, het streng katholieke gezin Rummo, de neofascistische Max, en de favoriete leraar Cosmo met zijn wijze lessen. Wat wilden ze toen van het leven, wat is er van hen geworden, veertig jaar later? En kan Albinati zichzelf zijn eigen jeugdzondes vergeven? Seks, religie, vriendschap, verloren onschuld en geweld: het komt allemaal aan bod in deze grote roman van de Italiaanse twintigste eeuw, een wervelende mengeling van autobiografie, Gesellschaftsroman, essay, true crime en coming of age.

Wil je het boek lezen?De katholieke school in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edoardo Albinati. Lezen De katholieke school Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN