Deze dag, een leven

Deze dag, een leven - Jens Andersen | Tiliboo-afrobeat.com

...rid Lindgren - Deze dag, een leven quantity ... Deze dag, een leven - Jens Andersen - JKleest ... . In winkelmand. Beschrijving ; Beoordelingen (0) Astrid Lindgren, de geestelijk moeder van Pipi Langkous, was een ijverige vrouw en buitengewoon succesvol schrijfster. Eigenhandig startte zij een revolutie in de jeugdliteratuur, maar wat ging er precies schuil achter deze toegewijde schrijfster? Deze dag, een leven (Hardcover). 'Ik vind dat je elke dag moet beginnen met het idee dat het de enige dag is die je hebt. ''Deze dag, een leven''.'Meer... ' Deze d ... Deze dag, een leven | Kinderboeken.nl ... . ''Deze dag, een leven''.'Meer... ' Deze dag, een leven beschrijft het turbulente leven van Astrid Lindgren, en toont de schrijfster in al haar eigenzinnigheid en tegenstrijdigheden.' Algemeen Dagblad 'Als je de bedenkster van Pippi Langkous bent - het vrolijke, onverschrokken meisje - dan moet je zelf ook iets bijzonders hebben. "Deze dag, een leven".' Meer dan zeventig jaar geleden begon As...

INFORMATIE

AUTEUR
Jens Andersen
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Deze dag, een leven.pdf

OMSCHRIJVING

'Ik vind dat je elke dag moet beginnen met het idee dat het de enige dag is die je hebt. ''Deze dag, een leven''.'Meer dan zeventig jaar geleden begon Astrid Lindgren haar buitengewone carrière als schrijver. Na Pippi Langkous volgden nog vele boeken die een revolutie in de jeugdliteratuur teweegbrachten - en de auteur in een levende legende veranderden.Tot aan haar overlijden in 2002 stond ze bekend als een toegewijde vrouw, die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Jens Andersen blikt in deze eerste uitvoerige biografie na de dood van Astrid Lindgren achter de façade van het wereldwijde succes. Jarenlang bestudeerde hij ongepubliceerde bronnen, en daardoor komt er niet alleen een auteur aan het woord die met haar boeken miljoenen kinderen gelukkig heeft gemaakt, maar die ook eenzaamheid en verdriet kende en een leven lang geplaagd werd door schuldgevoel omdat ze haar buitenechtelijke zoon bij pleegouders moest onderbrengen. Tegelijkertijd vertelt Jens Andersen het verhaal van de modernisering - waarmee Astrid Lindgren, die getuige was van de 20e eeuw en die ook actief hielp vorm te geven, een bewonderenswaardig icoon van haar tijd wordt.

Wil je het boek lezen?Deze dag, een leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jens Andersen. Lezen Deze dag, een leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN