Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie

Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie - Marrie Bekker | Tiliboo-afrobeat.com

...handelprotocol voor autonomieversterkende interventie neemt de overkoepelende autonomieproblematiek als uitgangspunt en dringt daarmee door tot de kern van de stoornis ... Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie ... ... . De hier beschreven groepsinterventie grijpt in op cognitief, gedragsmatig, interpersoonlijk en emotioneel niveau. Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie 1e druk is een boek van Marrie Bekker uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036810616 Angst-, stemmings-, eet- en persoonlijkheidsstoornissen worden vaak in stand gehouden doordat het cliënten ontbreekt aan zelfsturend vermogen. Di ... Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie ... ... . ISBN 9789036810616 Angst-, stemmings-, eet- en persoonlijkheidsstoornissen worden vaak in stand gehouden doordat het cliënten ontbreekt aan zelfsturend vermogen. Dit Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie neemt de overkoepelende autonomieproblematiek als uitgangspunt en dringt da...

INFORMATIE

AUTEUR
Marrie Bekker
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie.pdf

OMSCHRIJVING

Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie 1e druk is een boek van Marrie Bekker uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036810616 Angst-, stemmings-, eet- en persoonlijkheidsstoornissen worden vaak in stand gehouden doordat het cliënten ontbreekt aan zelfsturend vermogen. Zij hebben problemen met hun zelfbewustzijn, zijn te (weinig) gevoelig voor anderen en/of hebben moeite met het hanteren van nieuwe situaties.Dit Behandelprotocol autonomieversterkende interventie neemt de overkoepelende autonomieproblematiek als uitgangspunt en dringt daarmee door tot de kern van de stoornis. De hier beschreven groepsinterventie grijpt in op cognitief, gedragsmatig, interpersoonlijk en gevoelsmatig niveau. Voorop staat dat de cliënt het 'eigen ik' verder ontwikkelt dan wel hervindt. Het protocol voorziet in vijftien groepsbijeenkomsten van elk twee uur waarin telkens een thema centraal staat, zoals overlevingsstrategieën, omgaan met grenzen, emoties en cognities, en afscheid en terugvalpreventie. Tijdens de bijeenkomsten werken cliënten aan het ontwikkelen en vergroten van hun autonomie: aan het versterken van hun zelfgevoel, het vergroten van hun verbondenheid met anderen zonder zichzelf 'kwijt te raken', en aan het makkelijker omgaan met nieuwe situaties. Als gevolg van deze (groeps)interventies zullen cliënten minder klachten ervaren en nieuw gedrag vertonen.Het boek is bestemd voor professionals werkzaam in de GGZ waaronder gezondheidszorg- en klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten en zij die daartoe in opleiding zijn.

Wil je het boek lezen?Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marrie Bekker. Lezen Behandelprotocol voor autonomieversterkende interventie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN