Ronaldo

Ronaldo - Luca Caioli | Tiliboo-afrobeat.com

...no Ronaldo dos Santos Aveiro (Funchal, 5 februari 1985) is een Portugees profvoetballer die bij voorkeur als linksbuiten speelt ... Sarri ziet dat Ronaldo in vorm komt: 'Hij heeft wedstrijden nodig' | NU ... ... . Hij verruilde in 2018 Real Madrid voor Juventus. Voorafgaand speelde hij voor Sporting Lissabon en Manchester United. Tot 2013 was hij de duurste voetballer aller tijden. Ronaldo Luís Nazário de Lima (Braziliaanse uitspraak: [ʁoˈnawðu ˈlwiʒ nɐˈzaɾju dʒ ˈɫĩmɐ]; Rio de Janeiro, 22 september 1976), beter bekend als Ronaldo, is een Braziliaans oud-profvoetballer.Hij speelde in zijn thuisland voor Cruzeiro en Corinthians en in Europa voor PSV, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en ... Cristiano Ronaldo - Spelersprofiel 19/20 | Transfermarkt ... .Hij speelde in zijn thuisland voor Cruzeiro en Corinthians en in Europa voor PSV, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC M...

INFORMATIE

AUTEUR
Luca Caioli
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ronaldo.pdf

OMSCHRIJVING

In 2009 liet Ronaldo zijn benen verzekeren voor honderd miljoen euro. En niet zonder reden. de voetballer groeide op in een arm gezin op het eiland Madeira. Hij ging zo min mogelijk naar school: liever speelde hij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voetbal op straat.Zijn peetvader zag zijn talent en nam hem mee naar een heuse voetbalclub. Op twaalfjarige leeftijd vloog de sterspeler in de dop naar de Portugese hoofdstad om een voetbalopleiding te gaan volgen bij Sporting Lissabon. Er volgde een zware tijd voor het jonge talent, maar hij bereikte zijn doel, hij werd een prof.Na een korte, succesvolle periode bij Sporting vertrok Ronaldo naar Machester United. In 2003 maakte hij zijn debuut in het Portugese nationale elftal en in 2009 tekende Ronaldo bij Real Madrid. De transfersom bedroeg 94 miljoen euro, het hoogste bedrag ooit in het betaald voetbal. Niet voor niets wordt hij beschouwd als één van de allerbeste spelers ter wereld. Luca Caiola, auteur van de bestseller Messi, beschrijft zijn meeslepende levensverhaal.

Wil je het boek lezen?Ronaldo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luca Caioli. Lezen Ronaldo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN