Transmedia storytelling

Transmedia storytelling - René Boonstra | Tiliboo-afrobeat.com

...ia storytelling (also known as transmedia narrative or multiplatform storytelling) is the technique of telling a single story or story experience across multiple platforms and formats using current digital technologies ... Transmedia Storytelling - YouTube ... .. The study of transmedia storytelling—a concept introduced by Henry Jenkins, author of the seminal book Convergence Culture—is an emerging subject. Transmedia storytelling is niet nieuw. Hoewel de term transmedia storytelling nauwelijks 10 jaar bestaat, is het fenomeen dat het beschrijft verre van nieuw. Zo is er bijvoorbeeld al een transmedia storytelling-case bekend uit 1948 (Westenberger 2010): Ho ... Transmedia storytelling: de ontvanger als onderdeel van ... ... . Hoewel de term transmedia storytelling nauwelijks 10 jaar bestaat, is het fenomeen dat het beschrijft verre van nieuw. Zo is er bijvoorbeeld al een transmedia storytelling-case bekend uit 1948 (Westenberger 2010): Hopalong Cassidy. Transmedia storytelling 1e druk is een boek van René Boonstra uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789462364301 Met transmedia storytelling kun je een breed publiek op uiteenlopende manieren betrekken bij een verhaal. Het publiek ka...

INFORMATIE

AUTEUR
René Boonstra
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Transmedia storytelling.pdf

OMSCHRIJVING

Transmedia storytelling 1e druk is een boek van René Boonstra uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789462364301 Met transmedia storytelling kun je een breed publiek op uiteenlopende manieren betrekken bij een verhaal. Het publiek kan zelfs een bijdrage leveren aan het verloop ervan. De beleving staat centraal, waardoor de onderliggende boodschap veel beter blijft hangen. Om een verhaal transmediaal goed over te laten komen, heb je een uitgebalanceerde mix van uiteenlopende (online en offline) mediakanalen nodig.In Transmedia storytelling leer je aan de hand van een stappenplan een communicatieboodschap transmediaal over te brengen. In de vier hoofdstukken van het boek staan de volgende onderwerpen centraal:• het verhaal afstemmen op de identiteit van je organisatie en de drijfveren van je publiek;• het mediumspecifiek selecteren van geschikte mediakanalen;• de randvoorwaarden om een goed verhaal op te bouwen;• de uiteindelijke implementatie van een transmediaal storytelling communicatieproject.Transmedia storytelling biedt veel praktijkcases waarin de stappen nader worden uitgelegd. Dit boek is met name geschreven voor derde- en vierdejaars studenten hbo Communicatie.De inhoud is ook interessant voor communicatieprofessionals die aan de slag willen met nieuwe communicatiemogelijkheden.

Wil je het boek lezen?Transmedia storytelling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur René Boonstra. Lezen Transmedia storytelling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN