Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden

Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden - Piet van Sterkenburg | Tiliboo-afrobeat.com

...t woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden (Hardcover) ... Groot woordenboek van synoniemen en andere ... ... . - overeenkomsten en verschillen tussen 45.000 trefwoorden en... Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden | ISBN 9789066483132 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Van Dale handbibliotheek Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden (Hardcover). Van Dale handbibliotheek Groot woordenboek... Boeknummer van verkoper: 730 ... Groot woordenboek van Synoniemen, Sterkenburg P.G.J ... ... . Van Dale handbibliotheek Groot woordenboek... Boeknummer van verkoper: 73018. Productstaat. Staat: Tweedehands. Conditie (algemene classificatie) ★★★★ Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet van Sterkenburg
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden.pdf

OMSCHRIJVING

- overeenkomsten en verschillen tussen 45.000 trefwoorden en uitdrukkingen- 1215 bladzijden- biedt hulp om op een bepaald woord te komen- geeft informatie over verschillen tussen woorden op het niveau van betekenis, stijl en gebruik- stijlverschillen en de kern van de betekenisverschillen worden expliciet weergegeven- voor goed en gevarieerd taalgebruik- in 1997 in nieuwe spellingGrootste inventarisVoor iedereen die op zoek is naar een ander woord of naar het juiste woord, is er het Van Dale Groot Synoniemenwoordenboek. Met circa 45.000 trefwoorden is het de grootste inventaris van hedendaagse Nederlandse synoniemen. Achter elk trefwoord vindt u varianten. Sommige daarvan zijn weer een sleutel tot meer informatie: woorden met een beperktere betekenis (hyponiemen), een ruimere betekenis (hyperoniemen) of juist een tegengestelde betekenis (antoniemen). Behalve deze betekenisverwante woorden staan er ook circa 7.500 uitdrukkingen in. De nadruk ligt op de hedendaagse Nederlandse woordenschat. Daarnaast zijn ook synoniemen opgenomen die karakteristiek zijn voor de Vlaamse taalgemeenschap.StijllabelsHet unieke aan het Groot Synoniemenwoordenboek is dat de kern van de betekenisverschillen duidelijk is aangegeven, zodat u snel en trefzeker vindt wat u zoekt. Stijllabels geven aan in welke context u een woord kunt gebruiken, bijvoorbeeld studententaal, beledigend, formeel of ironisch.Als u er even niet op komtHet Van Dale Groot Synoniemenwoordenboek kan ook uitkomst bieden als u even niet op een woord kunt komen. U vraagt zich bijvoorbeeld af wat de naam is van een potlood om op een lei te schrijven. U kijkt bij potlood en vindt daar 'om op een lei te schrijven: griffel.' Of hoe heet nou ook alweer een groep herten? Kijk bij het trefwoord groep, en u vindt 'van herten: roedel'.

Wil je het boek lezen?Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet van Sterkenburg. Lezen Groot woordenboek van synoniemen en andere betekenisverwante woorden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN