De CX Travel Guide

De CX Travel Guide - Nienke Bloem | Tiliboo-afrobeat.com

...eurs van De CX Travel Guide starten met het leggen van een basis voordat je verder gaat ... CRM en Customer Experience (CX) systemen | SAP ... . Het uitgangspunt is het CX-framework. Een compleet overzicht waarbij je vanuit zes pijlers (strategie, begrip, klantreis, metrics, governance en cultuur) de basis legt voor de huidige situatie en de mogelijk toekomstige situatie. Vanaf vandaag is het boek De CX Travel Guide - Avontuurlijk handboek om aan de slag te gaan met customer experience, verkrijgbaar. Het boek is geschreven door customer experience (CX) experts Nienke Bloem, Evelien va ... De CX Travel Guide door Nienke Bloem vanaf 8 april 2020 op ... ... . Het boek is geschreven door customer experience (CX) experts Nienke Bloem, Evelien van Damme en Karolien van der Ouderaa. Achttien CX-managers van organisaties als AFAS, KPN en Tony's Chocolonely vertellen over hun ...

INFORMATIE

AUTEUR
Nienke Bloem
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De CX Travel Guide.pdf

OMSCHRIJVING

De CX Travel Guide helpt je aan de slag te gaan met customer experience (CX). Deze reisgids door de wereld van klantbeleving bevat onder andere adviezen van achttien CX-managers, werkzaam bij onder andere Aegon, Rijksmuseum, Lush en Kamer van Koophandel. Ze helpen je valkuilen te vermijden en leren je hoe je jouw organisatie door een CX-bril kan bekijken.

Wil je het boek lezen?De CX Travel Guide in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nienke Bloem. Lezen De CX Travel Guide Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN