Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid

Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid - Martin Tervoort | Tiliboo-afrobeat.com

...sche psychiatrie, tussen dwang en vrijblijvendheid biedt dat overzicht ... Studers | Forensische psychiatrie tussen dwang en ... ... . De uitgave start met een overzicht van wat forensische psychiatrie inhoudt; de relatie tussen stoornis en delict, diverse delictsoorten in samenhang met een stoornis, het globale interventierepertoire en de spelers in het veld. Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid 1e druk is een boek van M. Tervoort uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023246688 Regelmatig schrikt de samenle ... Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid ... ... .V., Koninklijke van. ISBN 9789023246688 Regelmatig schrikt de samenleving op na ernstige delicten. Dit is begrijpelijk omdat deze een aanslag vormen op ons gevoel van veiligheid. Forensische psychiatrie Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid. Tervoort, M. Koninklijke Van Gorcum bv, Assen 2009 124 pagina's, isbn 978-90-232-4...

INFORMATIE

AUTEUR
Martin Tervoort
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid.pdf

OMSCHRIJVING

Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid 1e druk is een boek van M. Tervoort uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023246688 Regelmatig schrikt de samenleving op na ernstige delicten. Dit is begrijpelijk omdat deze een aanslag vormen op ons gevoel van veiligheid. Deskundigen wordt in dat geval gevraagd hun stem te laten horen over verdachte en slachtoffer en zaken als de gehanteerde opsporingsmethode, de hulpverlening, maatschappelijke veiligheid en sociale relevantie, de wetgeving en het sanctiebeleid van Justitie. Ook worden zij geacht zich een mening te vormen over de geestelijke toestand van de verdachte, over de zin van een eventuele behandeling en over een mogelijke terugkeer van de dader in de samenleving. Ingewikkelde materie, vandaar dat er in toenemende mate behoefte bestaat aan een samenhangend overzicht van alles wat met de zorg voor of de beveiliging van psychiatrisch gestoorde delinquenten te maken heeft. 'Forensische psychiatrie, tussen dwang en vrijblijvendheid' geeft een duidelijk beeld van wat forensisch psychiatrische zorg inhoudt. De uitgave start met een globale plaatsbepaling van de forensisch psychiatrische hulpverlening aan de hand van een overzicht van wat forensische psychiatrie inhoudt; de relatie tussen stoornis en delict, diverse delictsoorten in samenhang met een stoornis, het globale interventierepertoire en de spelers in het veld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op een aantal actuele onderwerpen. Aan de orde komen toerekeningsvatbaarheid, morele aspecten die in deze vorm van zorg een rol spelen, behandelbaarheid, houding en technieken om de patiënt aan zijn behandeling te laten meewerken, beveiliging als onderdeel van de zorg en de lastige positie van de hulpverlener. Ten slotte volgt een beschrijving van een overkoepelend denkmodel om meer eenheid in dit gefragmenteerde zorgveld te brengen.Martin Tervoort, forensisch psychiater, werkte vanaf 1992 als behandelaar en directeur behandelzaken binnen de divisie forensische psychiatrie van GGZ Drenthe en heeft een actieve rol gespeeld bij de landelijke ontwikkelingen van deze zorgvorm. Momenteel is hij werkzaam als psychiater, opleider, consulent en interimmanager.

Wil je het boek lezen?Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martin Tervoort. Lezen Forensische psychiatrie: tussen dwang en vrijblijvendheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN