Deser landen chrijchsvolck

Deser landen chrijchsvolck - van Nimwegen | Tiliboo-afrobeat.com

...landen chrijchsvolck (Paperback). De Republiek der Verenigde Nederlanden was het resultaat van tachtig jaar oorlog, en ook ná 1648 was zij voor ... Consideratien der WIC over Suriname (1687) | Buku ... ... ... 'Deser landen crijghsvolck' Het Staatse leger en de militaire revoluties 1588 - 1688 Bericht geplaatst in: boekrecensie. Meer van deze auteur. Hitlers Bom 7 augustus 2015 Wat zou er gebeurd zijn als Duitsland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een atoombom bezat? Zou Londen of Moskou ... Deser landen chrijchsvolck, het Staatse leger en de militaire revoluties (1588-1688) (2006) ISBN: 9789035129412 of 9035129415, in het Nederl ... Deser landen chrijchsvolck: het Staatse leger en de ... ... ... Deser landen chrijchsvolck, het Staatse leger en de militaire revoluties (1588-1688) (2006) ISBN: 9789035129412 of 9035129415, in het Nederlands, Bert Bakker, Paperback, Gebruikt. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in hu...

INFORMATIE

AUTEUR
van Nimwegen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Deser landen chrijchsvolck.pdf

OMSCHRIJVING

De Republiek der Verenigde Nederlanden was het resultaat van tachtig jaar oorlog, en ook ná 1648 was zij voor haar voortbestaan aangewezen op militaire middelen. Dat zij gedurende ruim anderhalve eeuw het hoofd wist te bieden aan zeer sterke tegenstanders, was te danken aan twee militaire revoluties. In beide vervulde zij een voorbeeldfunctie. De draagwijdte van de twee militaire revoluties was echter niet gelijk. De sleutel voor dit verschil ligt besloten in de aard van de verhouding tussen staat en leger. In deze studie wordt betoogd dat er in de jaren negentig van de zestiende eeuw een tactische militaire revolutie plaatsvond, waardoor de Republiek de beschikking kreeg over een uitstekend geoefende en gedisciplineerde strijdmacht, maar doordat de regenten hun directe bemoeienis met de troepen zo gering mogelijk wilden houden, waren de groeimogelijkheden van het Staatse leger toen beperkt en gingen de verworven kennis en gevechtservaring in vredestijd weer snel verloren. Hierin kwam pas verbetering na een organisatorische militaire revolutie tussen 1667 en 1688. De dreiging die uitging van Lodewijk XIV dwong de Europese staten in het algemeen en de Republiek in het bijzonder de landstrijdkrachten fundamenteel te hervormen. Het rampjaar leidde tot de geboorte van het staande leger van de republiek, een strijdmacht samengesteld uit beroepspersoneel waarvan de organisatie - en commandostructuren ook in vredestijd intact blijven.

Wil je het boek lezen?Deser landen chrijchsvolck in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur van Nimwegen. Lezen Deser landen chrijchsvolck Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN