Van Irenaeus Tot Barth

Van Irenaeus Tot Barth - E. Meijering | Tiliboo-afrobeat.com

...enaeus Tot Barth (Paperback). Dogmenhistoricus Meijering geeft een beeld van het denken van achttien grote theologen die de ontwikkeling van de ... Saint-Barthélemy (eiland) - Wikipedia ... ... DE VERMENSELIJKING VAN GOD - Een recensie van Irenaeus tot Barth Van de hand van Eginhard Meijering verscheen onlangs Van Irenaeus tot Barth. Klassieke gestalten van christelijk geloven en denken. Het gaat om een herdruk van een eerder boek, verrij Eginhard Meijering Van Irenaeus tot Barth. klassieke gestalten van christelijk geloven en denken. Gedrukt boek . Bespreking van leven en werk van achttien grote theologen, die de ontwi ... bol.com | Irenaeus, E. Meijering | 9789050184533 | Boeken ... . klassieke gestalten van christelijk geloven en denken. Gedrukt boek . Bespreking van leven en werk van achttien grote theologen, die de ontwikkeling van de theologie van de kerk van vóór de Reformatie en van de grote protestantse kerken van ...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Meijering
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Van Irenaeus Tot Barth.pdf

OMSCHRIJVING

Dogmenhistoricus Meijering geeft een beeld van het denken van achttien grote theologen die de ontwikkeling van de kerkelijke theologie in belangrijke mate bepaalden: tot en met de Middeleeuwen waren dit onder meer Origenes, Athanansius, Anselmus en Thomas, vervolgens onder meer de reformatoren Melanchthon en Calvijn, en na de zeventiende eeuw onder andere Schleiermacher, Brunner en Tillich.De auteur geeft een indruk van hoe de theologie zich heeft ontwikkeld en hoe onder invloed van de tijd de bekende issues van kleur veranderen. In een tijd van heroriëntatie op het geloofsverleden is zo'n overzichtelijke terugblik nuttig. In een tijd van heroriëntatie op het geloofsverleden is zo'n overzichtelijke terugblik nuttig.

Wil je het boek lezen?Van Irenaeus Tot Barth in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Meijering. Lezen Van Irenaeus Tot Barth Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN