Psychofarmacologie

Psychofarmacologie - Leon Kenemans | Tiliboo-afrobeat.com

...rmacologie psychofarmacologie zelfst.naamw ... Betekenis Psychofarmacologie ... . [farmacologie] studie van de werking van geneesmiddelen op de menselijke geest Bron: Wikiwoordenboek - psychofarmacologie. SpellingCorrect gespeld: 'psychofarmacologie ' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenl... Psychofarmacologie bestudeert de effecten van alle geneesmiddelen en genotsmiddelen op gedrag via de hersenen en de rest van het centraal zenuwstelsel. Psychofarmacologie geeft een overzicht v ... Praktische psychofarmacologie - Prelum ... . Psychofarmacologie geeft een overzicht van de manier waarop uiteenlopende stoffen het menselijk gedrag beïnvloeden. Uitgangspunt daarbij is dat het primaire mechanisme dat het gedrag beïnvloedt, het effect is van een stof in de menselijke hersenen. In het eerste deel van het boek staan de algemene principes van de psychofarmacologie. Jubi...

INFORMATIE

AUTEUR
Leon Kenemans
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Psychofarmacologie.pdf

OMSCHRIJVING

Psychofarmacologie 2e druk is een boek van Leon Kenemans uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024407255 Waarom zijn sommige stoffen verslavend en andere niet? Welke medicijnen kunnen helpen bij aandoeningen als angststoornissen en ADHD? Hoe komt het eigenlijk dat bepaalde middelen gedrag en gemoed veranderen? Dit zijn slechts enkele van de vragen waarop Psychofarmacologie. De effecten van drugs en geneesmiddelen op het menselijk brein en gedrag een antwoord probeert te geven. Psychofarmacologie geeft een overzicht van de manier waarop uiteenlopende stoffen het menselijk gedrag beïnvloeden. Uitgangspunt daarbij is dat het primaire mechanisme dat het gedrag beïnvloedt, het effect is van een stof in de menselijke hersenen. In het eerste deel van het boek staan de algemene principes van de psychofarmacologie. Vervolgens gaan de latere hoofdstukken in op de meer specifieke klassen van psychofarmaca.Voor deze herziene tweede druk heeft de auteur:* informatie aangevuld en tekstuele verbeteringen doorgevoerd;* inhoud aangepast op voortschrijdende inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek;* behandeling van stoornissen geüpdatet aan de hand van DSM-V en nieuwe behandelrichtlijnen.Uniek aan dit boek is dat het het enige Nederlandstalige studieboek is over psychofarmacologie. Lastige materie wordt op een laagdrempelige wijze voor het voetlicht gebracht.Dit boek is bedoeld voor wo- en hbo-studenten in bacheloropleidingen Psychologie. Daarnaast is het geschikt voor vierdejaars hbo-studenten Cultureel maatschappelijk werk, Maatschappelijk werk en dienstverlening en Toegepaste Psychologie.Leon Kenemans is hoogleraar Humane Psychofarmacologie en Biopsychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij richt zich daar op aandacht, affect en actiecontrole: neurobiologische, farmacologische en pathologische aspecten.

Wil je het boek lezen?Psychofarmacologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leon Kenemans. Lezen Psychofarmacologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN