Overdracht en tegenoverdracht

Overdracht en tegenoverdracht - Fee van Delft | Tiliboo-afrobeat.com

...erdracht en tegenoverdracht geldt niet de vraag óf een persoon patronen uit vroegere relaties herhaalt, maar wát die persoon herhaalt ... PDF Tegenoverdracht: van een psycho- analytisch naar een ... ... . We herhalen allemaal patronen die we geleerd hebben van de oudste relaties die we kennen: met onze ouders, tussen onze ouders en met onze broers en zussen. Overdracht en Tegenoverdracht (waar hij/ hem/ man staat, kan ook zij/ haar/ vrouw gelezen worden) Er is sprake van Overdracht wanneer iemand de ander anders ziet dan die werkelijk is. Dit ligt aan de manier waarop diegene de buitenwereld waarneemt, hoe die het ziet en niet wat die ziet. Overdracht en tegenoverdracht ... bol.com | Overdracht En Tegenoverdracht | 9789024416813 ... ... . Dit ligt aan de manier waarop diegene de buitenwereld waarneemt, hoe die het ziet en niet wat die ziet. Overdracht en tegenoverdracht als NLP coach. Wanneer therapeut en cliënt samen aan de slag gaan, ontwikkelen beiden gevoelens naar elkaar toe. Sommige gevoelens hebben met de actualiteit te maken, met het ingebrachte probleem. Andere gevoelens hebben zijn meer te ...

INFORMATIE

AUTEUR
Fee van Delft
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Overdracht en tegenoverdracht.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek worden de begrippen overdracht en tegenoverdracht, oorspronkelijk ontwikkeld door Freud, vertaald naar het alledaagse leven en naar de beroepspraktijk van begeleiders van cliënten. Onder overdracht wordt verstaan het onbewust overdragen van oude gevoelens naar elkaar en in het bijzonder van de cliënt op de autoriteit, hulpverlener of begeleider. Tegenoverdracht is het onbewust overdragen van oude gevoelens van de autoriteit, hulpverlener of begeleider op de cliënt. Bij overdracht en tegenoverdracht wordt onbewust een gevoel van verwachting van hoe de ander naar jou kijkt geprojecteerd, wat effect heeft op jouw ervaring van die ander. De kans bestaat dat je daarmee naast de werkelijkheid zit. Hier ligt dus een potentiële bron van miscommunicatie: het zou een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van de communicatie en op het professionele begeleidingsproces. In dit boek worden eerst de begrippen uitgewerkt vanuit verschillende theoretische benaderingen zoals de psychoanalytische benadering en de transactionele analyse. Daarna volgen enkele hoofdstukken die de vertaalslag maken naar de beroepspraktijk en mogelijk herkenbaar zijn voor hulpverleners en begeleiders. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin aandacht wordt besteed aan het professioneel omgaan met overdracht en tegenoverdracht in de praktijk.Wijzigingen ten opzichte van de vorige druk In deze zesde druk zijn achterin het boek, per hoofdstuk, verdiepingsvragen en praktijkvoorbeelden met vragen opgenomen.DoelgroepHet boek kan worden gebruikt in onderwijsinstellingen die opleiden tot beroepen binnen welzijn en gezondheidszorg. Het boek kan een bijdrage leveren aan de professionele vaardigheden van leerkrachten, trainers, coaches, persoonlijk begeleiders en medewerkers binnen de psychosociale hulpverlening.

Wil je het boek lezen?Overdracht en tegenoverdracht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fee van Delft. Lezen Overdracht en tegenoverdracht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN