Bedrijfsvoering in klantenperspectief

Bedrijfsvoering in klantenperspectief - J. Alkema | Tiliboo-afrobeat.com

...oraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg van Windesheim in Almere richt zich op onderzoek dat bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen op zijn of haar manier ... KRITIEKE SUCCESFACTOREN Business BALANCED SCORECARD CSF ... ... . Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Alkema, J. - Bedrijfsvoering in klantenperspectief / druk 1 Bedrijfsvoering in klantperspectief. Aan: Typ de naam van één of meer vriend(en). Onderwerp: Bericht: Sluit venster. Boek. Auteur: Alkema, Judy: Dit boek bevat een tweetal delen. Het eerste deel behandelt een model dat moet leiden tot onder andere ... bedrijfsvoering (inzicht in kosten en kwaliteit ... Bedrijfsvoering - de betekenis volgens Redactie Ensie ... . Boek. Auteur: Alkema, Judy: Dit boek bevat een tweetal delen. Het eerste deel behandelt een model dat moet leiden tot onder andere ... bedrijfsvoering (inzicht in kosten en kwaliteit, maken en nakomen van afspraken) en aan de andere kant klantgerichtheid (klantwens kennen, klantbenadering professionaliseren). Op allerlei onderdelen van de facilitaire dienstverlening afzonderlijk verschijnen artikelen of boeken met daarin nut, noodzaak en voorstellen voo...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Alkema
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Bedrijfsvoering in klantenperspectief.pdf

OMSCHRIJVING

Professionaliseren, veranderen, verbeteren, vernieuwen, verzakelijken....Woorden die in ons vakgebied steeds vaker worden gebruikt en allemaal duiden op een wens of noodzaak om de (facilitaire) organisatie een stap verder te brengen in de gewenste richting.Dit boek brengt structuur in de veelheid van (mogelijke) verbeteracties. Het helpt u te kiezen en brengt daarmee logica in het ontwikkelpad. Door de juiste acties op het goede moment op te pakken, neemt de kans op succes aanzienlijk toe. In het eerste deel staat een model centraal dat u helpt bij de voorbereiding en een planmatige, resultaatgerichte uitvoering van uw ontwikkeltraject. Het tweede deel beschrijft 30 veel voorkomende ontwikkelthema's, aangevuld met 4 praktijkcases. In korte, kenmerkende bewoordingen is per thema de essentie beschreven: Wat is het en waarom doen? Hoe aanpakken? en Waarop letten? Ook zijn praktijkgerichte aandachtspunten en tips opgenomen, die een vliegende start mogelijk moeten maken!

Wil je het boek lezen?Bedrijfsvoering in klantenperspectief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Alkema. Lezen Bedrijfsvoering in klantenperspectief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN