Psychiatrische diagnostiek

Psychiatrische diagnostiek - Allen Frances | Tiliboo-afrobeat.com

...rische diagnostiek is een essentiële interventie die grote gevolgen heeft in het leven en de beleving van patiënten ... Richtlijn psychiatrische diagnostiek | Hengeveld ... ... . Het allerbelangrijkste doel van de richtlijn is te zorgen dat er een heldere professionele standaard is voor de manier waarop de diagnostiek dient te worden uitgevoerd. • Somatische diagnostiek, persoonlijkheidsdiagnostiek, vragenlijsten en aanvullende diagnostiek zijn essentiële onderdelen van psychiatrische diagnostiek. Zie hiervoor de hoofdstukken 5 tot en met 8 van de richt-lijn. • Zorg voor een duidelijk geformuleerde vraagstell ... Richtlijn psychiatrische diagnostiek - NVvP ... . Zie hiervoor de hoofdstukken 5 tot en met 8 van de richt-lijn. • Zorg voor een duidelijk geformuleerde vraagstelling bij de uitvoering van psychiatrische diagnostiek. Psychiatrische diagnostiek zorgvuldig, eigentijds én snel (binnen 48 uur) Aanmelden Een efficiëntere, betere én snellere psychiatrische diagnose? En ook nog eens dichter bij de patiënt. Onze maatregelen vanwege COVID-19 De kwaliteit van de diagnoses is geborgd dankzij teams van gecertificeerde diagnostisch medewerkers, onder leiding van psychiater Jeroen Terpstra, exp...

INFORMATIE

AUTEUR
Allen Frances
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Psychiatrische diagnostiek.pdf

OMSCHRIJVING

Psychiatrische diagnostiek 1e druk is een boek van Allen Frances uitgegeven bij Nieuwezijds B.V.. ISBN 9789057124006 'Van harte aanbevolen, vooral voor niet-psychiatrische diagnostici maar zeker ook voor ervaren diagnosestellers ... De bevlogenheid van de auteur zorgt ervoor dat het niet alleen als referentie zal worden gebruikt, maar zeker ook van kaft tot kaft boeiend is om te lezen.' – De Psychiater Deze praktische gids helpt bij het stellen van de juiste psychiatrische diagnose – en het vermijden van mogelijke valkuilen en fouten. Psychiatrische diagnostiek biedt:* een praktijkgerichte ordening van stoornissen* screeningsvragen per stoornis* duidelijke prototypische beschrijvingen van de psychische stoornissen* per stoornis de cruciale differentiële diagnoses die moeten worden uitgesloten* diagnostische adviezen* per stoornis de ICD-9-CM en ICD-10-CM-code* tips om diagnostische inflatie in te tomen en hypes te voorkomen* waarschuwingen voor twijfelachtige aspecten van DSM-5* een register van stoornissen op basis van symptomenPsychiatrische diagnostiek is bedoeld voor psychiaters, psychotherapeuten en andere professionals in de psychische gezondheidszorg, huisartsen, therapeuten in opleiding en studenten.Allen Frances is emeritus hoogleraar psychiatrie aan Duke University. Hij was voorzitter van de DSM-IV Task Force en lid van de DSM-III Task Force. Eerder verschenen van hem bij Nieuwezijds: Stemming en stoornis en Terug naar normaal.

Wil je het boek lezen?Psychiatrische diagnostiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Allen Frances. Lezen Psychiatrische diagnostiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN