Reflecties over leiderschap in de zorg

Reflecties over leiderschap in de zorg - Ferdi Oyen | Tiliboo-afrobeat.com

...ie is hard nodig om na te gaan welke volgende actie moet worden ingezet om een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg te behouden ... Wat is leiderschap? - Verpleegkundig Leiderschap .nu ... ... . Reflecties over leiderschap in de zorg is geschreven voor leidinggevenden in de zorg en voor diegene die interesse heeft in een baan als leider in de zorg, maar nog niet in de bedrijfstak werkt. Reflectie kost tijd. Het 'werkt' als je er bewust met je collega's mee bezig kunt zijn. Die tijd moet je maken. Als je leidinggevende het ook een goed idee vindt, moet dat kunnen lukken. Je kunt ook in je eentje reflecteren: dan ... PDF Opleiding Verpleegkunde Verpleegkundig leiderschap ... . Die tijd moet je maken. Als je leidinggevende het ook een goed idee vindt, moet dat kunnen lukken. Je kunt ook in je eentje reflecteren: dan doe je aan zelfreflectie. Werkvormen. Er zijn meer manieren, werkvormen om stil te staan bij het werk in de ... 'Reflecties over leiderschap in de zorg' geeft een overzicht van de invoering van marktwerking en de eerste veranderingen op het gebied van leiderschap. Er zijn vele mooie maar ook minder mooie voorbeelden te zien geweest en daarom z...

INFORMATIE

AUTEUR
Ferdi Oyen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Reflecties over leiderschap in de zorg.pdf

OMSCHRIJVING

Moeten leidinggevenden in de zorg een nieuw soort leiderschap tonen bij de introductie van marktwerking of lossen nieuwe -systemen alle problemen op? Een van de belangrijkste veranderingen in de zorg is het invoeren van marktwerking. De veranderingen in de afrekensystemen krijgen zoveel aandacht dat dit ten koste gaat van deze belangrijke maar ';zachtere'; vraag. Reflecties over leiderschap in de zorg geeft een overzicht van de invoering van marktwerking en de eerste veranderingen op het gebied van leiderschap. Er zijn vele mooie maar ook minder mooie voorbeelden te zien geweest en daarom zijn deze in dit boek -beschreven. Reflectie is hard nodig om na te gaan welke volgende actie moet worden ingezet om een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg te behouden. Reflecties over leiderschap in de zorg is geschreven voor leidinggevenden in de zorg en voor diegene die interesse heeft in een baan als leider in de zorg, maar nog niet in de bedrijfstak werkt. Alle afkortingen die gebruikelijk zijn in de zorg, worden in de tekst verklaard. Ferdi Oyen heeft vanuit de posities die hij als medisch specialist, directeur/bestuurder en adviseur/coach vervuld heeft, een brede ervaring in verschillende bedrijfstakken (topsport, farmaceutische industrie, gezondheidszorg en (semi)overheid). Hij is algemeen directeur en partner bij Quintessence HealthCare. Pim Verra is aan het Spaarne Ziekenhuis verbonden als projectleider bouw en organisatie. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van zeer complexe veranderingsprocessen in organisaties als manager, directielid en als adviseur op het gebied van strategievorming in de gezondheidszorg.

Wil je het boek lezen?Reflecties over leiderschap in de zorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ferdi Oyen. Lezen Reflecties over leiderschap in de zorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN