Kunstkritiek als exact vak?

Kunstkritiek als exact vak? - Rogier Schumacher | Tiliboo-afrobeat.com

...ritiek als exact vak? traceert aan de hand van vijftien toonaangevende auteurs - van Cor Blok, Carel Blotkamp en Rudi Fuchs tot Sven Lütticken en Camiel van Winkel - de verstrekkende gevolgen van een meer kunsthistorische benaderingswijze voor de Nederlandse kunstkritiek ... Boek: Kunstkritiek als exact vak? - Geschreven door Rogier ... ... . Rogier Schumacher is kunsthistoricus. Kunstkritiek als exact vak? De kunsthistoricus als criticus 1960-2005. Auteur: Rogier Schumacher Rogier Schumacher onderzoekt in dit boek hoe kunsthistorici hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse kunstkritiek, die lang werd bepaald door selfmade critici. Kunstkritiek als exact vak? traceert aan de hand van vijftien toonaangevende auteurs - van Cor Blok, Carel Blotkamp en Rudi Fuchs tot Sven Lütticken en Camiel van Winkel - de verstrekkende gevolgen van een meer kunsthistor ... Kunstkritiek als exact vak? door Rogier Schumacher ... . Kunstkritiek als exact vak? traceert aan de hand van vijftien toonaangevende auteurs - van Cor Blok, Carel Blotkamp en Rudi Fuchs tot Sven Lütticken en Camiel van Winkel - de verstrekkende gevolgen van een meer kunsthistor...

INFORMATIE

AUTEUR
Rogier Schumacher
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Kunstkritiek als exact vak?.pdf

OMSCHRIJVING

De universitair geschoolde kunstcriticus was in Nederland tot in de jaren zestig van de twintigste eeuw een zeldzaam fenomeen. Kunsthistorici lezen, maar kijken kunnen ze niet, zo luidde lange tijd het oordeel onder critici. Vanaf medio jaren zestig eisten jonge kunsthistorici echter zelfbewust een plek op in de Nederlandse kunstkritiek. Met rake observaties en goed beargumenteerde stukken over de eigentijdse avant-gardekunst ontkrachtten ze de vooroordelen en inspireerden ze een jongere generatie critici.Kunstkritiek als exact vak? traceert aan de hand van vijftien toonaangevende auteurs - van Cor Blok, Carel Blotkamp en Rudi Fuchs tot Sven Lütticken en Camiel van Winkel - de verstrekkende gevolgen van een meer kunsthistorische benaderingswijze voor de Nederlandse kunstkritiek. Rogier Schumacher is kunsthistoricus. Hij is verbonden aan de Universiteitsbibliotheek Utrecht en publiceert over beeldende kunst, kunsttheorie en kunstkritiek van na de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Kunstkritiek als exact vak? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rogier Schumacher. Lezen Kunstkritiek als exact vak? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN