Basisboek kwantitatieve methoden

Basisboek kwantitatieve methoden - Donald van As | Tiliboo-afrobeat.com

...oek kwantitatieve methoden - Statistiek bespreekt de elementaire begrippen uit de beschrijvende en mathematische statistiek ... Basisboek kwantitatieve methoden | 9789046900260 | Tweedehands ... . Het hulpmiddel bij de statistische toepassingen is Excel. De auteurs behandelen eerst, aan de hand van praktische voorbeelden, de wijze waarop grafieken en tabellen worden gebruikt om gegevens te sorteren en te expliciteren en zo statistisch onderzoek te ondersteunen. Basisboek kwantitatieve methoden Statistiek met Exceltoepassingen Uitwerkingen van de opgaven Tweede, herziene druk Donald van As Jaap Klouwen bussum 2013 u i t g e v e r ij c o u t i n h o c. Deze uitwerkingen horen bij de tweede, herziene druk van Basisboek kwantitatieve Bestel 'Basisboek kwantitatieve methoden ... Basisboek kwantitatieve methoden | Boeken ... . Deze uitwerkingen horen bij de tweede, herziene druk van Basisboek kwantitatieve Bestel 'Basisboek kwantitatieve methoden' vanaf € 30.95 Geen verzendkosten boven de € 20,- Snel geleverd Studentenkorting Basisboek kwantitatieve methoden wordt 52 keer aangeboden op Bookmatch. En het Basisboek k...

INFORMATIE

AUTEUR
Donald van As
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Basisboek kwantitatieve methoden.pdf

OMSCHRIJVING

Basisboek kwantitatieve methoden - Statistiek bespreekt de elementaire begrippen uit de beschrijvende en mathematische statistiek. Het hulpmiddel bij de statistische toepassingen is Excel. De auteurs behandelen eerst, aan de hand van praktische voorbeelden, de wijze waarop grafieken en tabellen worden gebruikt om gegevens te sorteren en te expliciteren en zo statistisch onderzoek te ondersteunen. Belangrijk is dat de student een kritische houding ontwikkelt ten aanzien van dergelijk grafisch materiaal, dat te vinden is in rapporten, in krantenartikelen en op websites. Hierna worden de verschillende maatstaven uitgelegd voor ligging, onderlinge afwijking en vorm. Vervolgens bespreken de auteurs combinatoriek, elementaire kansrekening en het theoretische begrip kansvariabele. Dit vormt een inleiding op de meest voorkomende kansvariabelen in de (economische) statistiek, die in het vervolg van het boek aan bod komen: de binomiale kansverdeling en de normale kansverdeling. Het boek besluit met het bestuderen van mogelijk lineaire verbanden tussen twee variabelen: de lineaire regressieanalyse. Op de bijbehorende website staan de uitwerkingen van de opgaven in het boek en vier Excelbestanden die gebruikt kunnen worden bij deze opgaven.Basisboek kwantitatieve methoden - Statistiek is geschreven voor bachelorstudenten economie aan hbo en universiteit. Donald van As en Jaap Klouwen zijn verbonden aan het Domein Economie en Management van de Hogeschool van Amsterdam. Van hen verscheen eveneens bij Uitgeverij Coutinho Basisboek kwantitatieve methoden - Wiskunde en financiële rekenkunde.

Wil je het boek lezen?Basisboek kwantitatieve methoden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Donald van As. Lezen Basisboek kwantitatieve methoden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN