Nero en Seneca

Nero en Seneca - Anton van Hooff | Tiliboo-afrobeat.com

...en Seneca - De despoot en de denker, beschrijft classicus Anton van Hooff deze geschiedenis op prachtige wijze, en meer: hij laat zien dat het hier de 'oerversie' betreft van een verhaal dat zich zou herhalen - dat van de intellectueel die, uit zucht naar aanzien, succes, invloed, comfort en andersoortige zaken die we volgens stoïcijnen kunnen missen als kiespijn, in de klauwen van ... Vergelijking dood Seneca met Socrates | Kunst en Cultuur ... ... ... Lucius Annaeus Seneca (Córdoba (Spanje), ± 4 v.Chr. - bij Rome, 65 n.Chr.) was een Romeins schrijver en stoïcijns filosoof, die een belangrijke positie in het Rome ten tijde van keizer Nero bekleedde. Deze Seneca staat ook bekend als Seneca minor (Seneca de jongere), om hem te onderscheiden van zijn vader, Seneca Maior (Seneca de oudere), de redenaar.. Na een voorspoedige carrière in Rome ... Seneca maakte van zijn levenseinde ... Seneca en Nero, de filosoof en de sluipmoordenaar - NRC ... .Chr. - bij Rome, 65 n.Chr.) was een Romeins schrijver en stoïcijns filosoof, die een belangrijke positie in het Rome ten tijde van keizer Nero bekleedde. Deze Seneca staat ook bekend als Seneca minor (Seneca de jongere), om hem te onderscheiden van zijn vader, Seneca Maior (Seneca de oudere), de redenaar.. Na een voorspoedige carrière in Rome ... Seneca maakte van zijn levenseinde een heropvoering van Socrates...

INFORMATIE

AUTEUR
Anton van Hooff
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Nero en Seneca.pdf

OMSCHRIJVING

Wreed Romeins keizer (4 letters). Zo kennen we Nero uit de kruiswoordraadsels. Hij dankt die slechte naam aan zijn brute vervolging van christenen, de liquidatie van senatoren, de moord op zijn moeder Agrippina en andere tirannieke daden. Het bekendste slachtoffer van Neros terreur was Seneca, die carrière had gemaakt als redenaar, literator en filosoof, en belast was geweest met Neros opvoeding.Lange tijd praatte Seneca Neros wandaden goed. Pas toen de jonge keizer hem opdroeg zichzelf te doden, nam hij volledig afstand van de despoot. Seneca maakte van zijn levenseinde een heropvoering van Socrates dood en werd het Romeinse icoon van filosofisch martelaarschap. Enkele jaren later sloeg Nero de hand aan zichzelf. Zijn zelfdoding gold als het verdiende ellendige einde van een tiran.In Nero & Seneca schetst Anton van Hooff prachtig hoe de levens van de keizer en de filosoof eerst nauw met elkaar verbonden waren maar gaandeweg verder van elkaar verwijderd raakten. Het roept de vergelijking op met latere terreurregimes waarin intellectuelen voor de gewetensvraag kwamen te staan hoever ze moesten meegaan met hun tirannieke heerser.

Wil je het boek lezen?Nero en Seneca in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anton van Hooff. Lezen Nero en Seneca Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN