Volledige werken van W.F. Hermans 1 - Volledige werken 1

Volledige werken van W.F. Hermans 1 - Volledige werken 1 - Willem Frederik Hermans | Tiliboo-afrobeat.com

...elde Werken? In nog geen jaren. Een paar weken geleden heb ik 248 verbeteringen in Nooit meer Slapen aangebracht ... Volledige Werken Hermans - Vinden.nl ... . Ik hoop nog eens te beleven dat ze in een herdruk kunnen komen. En zo krijg ik voortdurend spijt over allerlei oude publicaties. Misschien dat ik ook nog wel eens een paar honderd verbeteringen in Onder Professoren aanbreng. Beschouwend werk. Deel 11 (verschenen najaar 2008) Het sadistische universum 1 Annum veritatis De laatste resten tropisch Nederland Het sadistische universum 2. Van Wittgenstein tot Weinreb Machines in bikini Dinky toys. Deel 12 (verschenen najaar 2006) Boze Brieven van ... bol.com | Volledige werken van W.F. Hermans 13 - Volledige ... ... . Van Wittgenstein tot Weinreb Machines in bikini Dinky toys. Deel 12 (verschenen najaar 2006) Boze Brieven van Bijkaart Houten leeuwen en leeuwen van goud. Deel 13 (verschenen voorjaar 2010) In de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Frederik Hermans
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Volledige werken van W.F. Hermans 1 - Volledige werken 1.pdf

OMSCHRIJVING

Met de manuscripten van zijn eerste twee romans heeft de jonge Willem Frederik Hermans lang moeten leuren voor hij een uitgever vond. Dat had meer te maken met Hermans' onmiddellijke status als genadeloos polemist en met de 'expliciete' scènes in zijn werk dan met de kwaliteit van de manuscripten. Conserve, dat uiteindelijk verscheen bij het kleine uitgevershuis W.L. Salm & Co. en dat het fantastische verhaal bevat van de onvervulde liefde van de mormoonse Onitah voor haar halfbroer, is een talentvol, intrigerend debuut. In De tranen der acacia's wordt virtuoos het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam en in Brussel beschreven: treffend en ontroerend, soms wreed, soms humoristisch. Conserve en De tranen der acacia's bevatten, elk op eigen wijze, in de kiem de kern van Hermans' schrijverschap. De personages worden in vlijmscherpe, sardonische stijl op een dwaalspoor gezet in een chaotische, onbetrouwbare wereld.Het nawoord bij het eerste deel van de Volledige Werken, die bezorgd worden door het Huygens Instituut te Den Haag, beschrijft niet alleen de jarenlange zoektocht van de jonge Hermans naar een uitgever, maar ook hoe de schrijver Conserve later ingrijpend heeft omgewerkt en hoe hij meer dan veertig jaar minutieus bleef schaven aan De tranen der acacia's.

Wil je het boek lezen?Volledige werken van W.F. Hermans 1 - Volledige werken 1 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Frederik Hermans. Lezen Volledige werken van W.F. Hermans 1 - Volledige werken 1 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN