Over Hans Faverey 5

Over Hans Faverey 5 - H. Groenewegen | Tiliboo-afrobeat.com

...ns Faverey 5 1e druk is een boek van H. Groenewegen uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen ... Hans Faverey - Bi(bli)ografie - Schrijversinfo ... . ISBN 9789065543738 Hans Faverey (1933-1990) is de dichter van de ingehouden adem. De po zie van Faverey geldt als onnavolgbaar en hermetisch. De onaantastbare positie van deze klassieke po zie hoeft haar evenwel niet onbenaderbaar te maken. Hans Faverey 5 sep. 2015 Lees meer ... Is er tijd over, als alles stilstaat, of kom ik tijd te kort om dood te gaan, schiet de tijd te kort ... Over Hans Faverey 5 1e druk is een boek van H. Groenewegen uitgegeven bij Historische Uitgeveri ... Over Hans Faverey 5: Amazon.it: H. Groenewegen: Libri in ... ... ... Over Hans Faverey 5 1e druk is een boek van H. Groenewegen uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065543738 Hans Faverey (1933-1990) is de dichter van de ingehouden adem. De po zie van Faverey geldt als onnavolgbaar en herme...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Groenewegen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Over Hans Faverey 5.pdf

OMSCHRIJVING

Over Hans Faverey 5 1e druk is een boek van H. Groenewegen uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065543738 Hans Faverey (1933-1990) is de dichter van de ingehouden adem. De po zie van Faverey geldt als onnavolgbaar en hermetisch. De onaantastbare positie van deze klassieke po zie hoeft haar evenwel niet onbenaderbaar te maken. Een tiental essayisten, wetenschappers en dichters draagt een oorspronkelijk essay bij over onbelichte aspecten van de po zie van Hans Faverey. Hun aandacht richt zich op de verwantschap met het werk van Meister Eckhart, Wallace Stevens, Paul van Ostaijen, Mallarm . Ze geven subtiele en heldere interpretaties van reeksen gedichten, of onderzoeken juist de muzikale bewegingen die in Faverey's po zie te herkennen zijn. Documenten, foto's en herinneringen geven bovendien een onverwacht en verstild beeld van de dichter Hans Faverey.Die zo rijk zijn aan zichzelf is de eerste afzonderlijke publicatie die volledig aan het oeuvre van Hans Faverey is gewijd. Met deze essays en documenten worden bakens uitgezet voor een voortgaande maar ook hernieuwde lectuur.Die zo rijk zijn aan zichzelf is deel 5 in de serie Po zie & Poetica.Bijdragen: Arjen Mulder (Medium van de volledigheid), Martin Reints (Au pays de la m taphore. Hans Faverey en Wallace Stevens), Maria van Daalen (Hoe weerloos), Rein Bloem (De schaamteloze steen), Gillis Dorleijn ('... maar van niets het meest'. Muziek en po zie bij Faverey), Erik Spinoy (De sneeuwuil en de sjimpansee. Over Faverey en Van Ostaijen), Wiel Kusters (Ontvreemde kristallen. Aantekeningen over het 'Het ontbrokene'), Jean-Paul Den Haerynck (De ontsnapte dolfijn. Faverey en Vlaanderen), C.O. Jellema (Doorwoelde stilte).

Wil je het boek lezen?Over Hans Faverey 5 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Groenewegen. Lezen Over Hans Faverey 5 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN