Maria Sibylla Merian en dochters

Maria Sibylla Merian en dochters - E. Reitsma | Tiliboo-afrobeat.com

...ria Sibylla Merian (Frankfurt am Main, 2 april 1647 - Amsterdam, 13 januari 1717) was een Duitse kunstenares en entomologe die planten en insecten bestudeerde en daar gedetailleerde tekeningen van vervaardigde ... Maria Sibylla Merian & dochters - NRC ... . In haar publicaties gebruikte zij zelf nooit haar eerste naam Anna. Haar observaties en documentatie van de metamorfose van rupsen tot vlinders zijn een belangrijke, zij het ... Maria Sibylla Merian was de eerste die kunst en entomologische wetenschap wist te combineren. Ze kon beter dan wie ook in haar tijd vlindervleugels, harige rupsen, poppen waarin de vlinder zich al openbaart met één haar van het penseel vastleggen. Verandering der Surinaamsche insecten - Transformat ... Maria Sibylla Merian & Dochters - Ella Snoep ... . Ze kon beter dan wie ook in haar tijd vlindervleugels, harige rupsen, poppen waarin de vlinder zich al openbaart met één haar van het penseel vastleggen. Verandering der Surinaamsche insecten - Transformation of the Surinamese insects is de titel van het boek en meesterwerk van Maria Sibylla Merian, een van de groot...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Reitsma
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Maria Sibylla Merian en dochters.pdf

OMSCHRIJVING

Maria Sibylla Merian was de eerste die kunst en entomologische wetenschap wist te combineren. Ze kon beter dan wie ook in haar tijd vlindervleugels, harige rupsen, poppen waarin de vlinder zich al openbaart met één haar van het penseel vastleggen. Het British Museum in Londen en de koningin van Engeland bezitten veel en prachtig werk – in het boek opgenomen – van deze Duitse kunstenares die in de uitgeversstad Frankfurt in 1647 werd geboren. Ze woonde meer dan 25 jaar in Amsterdam waar ze in 1717 stierf. Beroemd en gerespecteerd zowel onder kunstenaars als onder wetenschappers. Maria Sibylla was een eigenzinnige en avontuurlijke vrouw. Met haar jongste dochter vertrok ze op 53 jarige leeftijd naar Suriname om daar insecten, reptielen en amfibieën te observeren en te tekenen. De auteur Ella Reitsma heeft voor het eerst een poging gedaan de handen van moeder Maria Sibylla en haar twee dochters Johanna Helena en Dorothea Maria te onderscheiden. Tot nu toe werd de aandacht alleen op de moeder gericht. Uit onderzoek blijkt onomstotelijk dat ook de kinderen hard in het atelier meewerkten. In Amsterdam waar moeder en dochters vanaf 1691 woonden was de samenwerking zeer nauw. De auteur bracht de intellectuele scene aan het licht waarin Maria Sibylla zich in Frankfurt, in Neurenberg en in Amsterdam begaf. Er worden nieuwe verbanden gelegd, nieuwe voorgangers met nog niet eerder gepubliceerd werk getoond, er zijn nieuwe tekeningen ontdekt en er zijn nieuwe biografische gegevens aan het licht gebracht. Het boek presenteert een vorm tussen kunstjournalistiek en wetenschap en is zeer toegankelijk.

Wil je het boek lezen?Maria Sibylla Merian en dochters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Reitsma. Lezen Maria Sibylla Merian en dochters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN