Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie

Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie - J.H.J. van den Heuvel | Tiliboo-afrobeat.com

...e pagina vind je samenvattingen voor het boek Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie, geschreven door J ... Bureau ISBN - Beleid in beweging ... .H.J. van den Heuvel. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Beleidsinstrumenten, beleidsinstrumenten, beleidsinstrumentatie, Samenvatting, IVK, sturingsinstrumenten ... Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie 3e druk is een boek van J.H.J. van den Heuvel uitgegeven bij Boom Bestuurskunde. ISBN 9789462366626 Dit boek behandelt de vele middelen die de o ... bol.com | Beleidsinstrumentatie | 9789059313613 | J.HJ ... ... .H.J. van den Heuvel uitgegeven bij Boom Bestuurskunde. ISBN 9789462366626 Dit boek behandelt de vele middelen die de overheid in haar beleidsvoering gebruikt om maatschappelijke doelstellingen te bereiken. Op zoek naar ar...

INFORMATIE

AUTEUR
J.H.J. van den Heuvel
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek behandelt de vele middelen die de overheid in haar beleidsvoering gebruikt om maatschappelijke doelstellingen te bereiken. Het vraagstuk van de sturingscapaciteit van de overheid is een actueel onderwerp en dit boek beoogt samenhang te brengen in en een overzicht te geven van het beleidsinstrumentarium dat voor het inrichten en uitvoeren van overheidsbeleid kan worden aangewend.Overheidsbeleid is gericht op maatschappelijke problemen. Vandaar dat in dit boek begonnen wordt met een analyse van het begrip `maatschappelijk probleem' en de vertaling daarvan in een beleidsprobleem. Ook wordt de relatie met beleidsinstrumenten uitgelegd. Vervolgens worden het juridische, het financiële en het communicatieve beleidsinstrumentarium behandeld. Daarnaast komen enkele voor de beleidsvoering relevante gebieden aan bod, namelijk de beleidsplanning en de beleidsevaluatie. Ten slotte wordt het actuele vraagstuk van ethiek en cultuur behandeld.

Wil je het boek lezen?Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.H.J. van den Heuvel. Lezen Studieboeken bestuur en beleid - Beleidsinstrumentatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN