De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd

De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd - none | Tiliboo-afrobeat.com

...landse koopvaardij in oorlogstijd (Hardcover) ... De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd | Boeken.com ... . Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de Nederlandse koopvaardij een belangrijke rol bij het... Koopvaardij in oorlogstijd - Foto: NIOD Het boek begint met een algemene inleiding van Saskia Klooster over de belangrijke rol die de Nederlandse koopvaardij tijdens de jaren 1940-1945 speelde. De daaropvolgende bijdragen gaan over de ervaringen van scheepslieden op het strijdtoneel in de Atlantische Oceaan en de Pacific, het zeemansleven aan de wal en in verafgelegen havens, de ervaringen ... Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de ... De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd ... ... Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de Nederlandse koopvaardij een belangrijke rol bij het transport van troepen en materieel voor de geallieerde oorlogvoering. Daarbij kwamen circa 3500 zeelieden om en de koopva...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de Nederlandse koopvaardij een belangrijke rol bij het transport van troepen en materieel voor de geallieerde oorlogvoering. Daarbij kwamen circa 3500 zeelieden om en de koopvaardijvloot werd gehalveerd. Waar in bestaande boeken in de regel de scheepvaart centraal staat, gaat het hier om de ervaringen van de zeelui zelf. Aan de hand van hunpersoonlijke verslagen en herinneringen is een indrukwekkend boek geschreven.Anita van Dissel is verbonden aan de Universiteit Leiden en het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en Martin Elands is werkzaam bij het Veteraneninstituut. Pieter Stolk en Hylke Faber werken voor Stichting DdM, die persoonlijke verhalen uit onze geschiedenis voor een breed publiek beschikbaar maakt.

Wil je het boek lezen?De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN