HET MANKEERT ONS AAN EEN GOED ADRES

HET MANKEERT ONS AAN EEN GOED ADRES - Van der Oord | Tiliboo-afrobeat.com

...NKEERT ONS AAN EEN GOED ADRES (Hardcover) ... Lezing Niek van der Oord 'Het mankeert ons aan een goed adres' ... . Dit boek vertelt het verhaal van de joodse familie Stern uit Assen. Voor de tweede Wereldoorlog hadden... ELBURG - Op uitnodiging van de Vrienden van Museum Sjoel Elburg verzorgt Niek van der Oord op donderdag 2 mei 2019 de '5 meilezing'. Niek van der Oord houdt zijn lezing onder de titel 'Het mankeert ons aan een goed adres'. Het levensverhaal van zijn moeder Jenny Stern vormt de rode draad van zijn betoog. Jenny Stern wist als een van de weinige ... Het mankeert ons aan een goed adres : brieven en ... ... . Jenny Stern wist als een van de weinigen uit Kamp Westerbork te ontsnappen. Zij ... Op uitnodiging van de Vrienden van Museum Sjoel Elburg verzorgt Niek van der Oord op donderdag 2 mei 2019 de '5 meilezing' in de Ichthuskerk in Elburg. Niek van der Oord houdt zijn lezing onder de titel...

INFORMATIE

AUTEUR
Van der Oord
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
HET MANKEERT ONS AAN EEN GOED ADRES.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek vertelt het verhaal van de joodse familie Stern uit Assen. Voor de tweede Wereldoorlog hadden zij een bloeiend modehuis in de Drentse hoofdstad. Hun -verdere- lot is exemplarisch voor de hele shoah: eerst de anti-joodse maatregelen die leidden tot onteigening van hun bezittingen, daarna het vertrek naar werkkampen (onder andere in Vledder) en Westerbork.Vader en moeder Stern waren ernstig ziek. Daarom zijn beiden tot april 1943 ni, ziekenhuizen opgenomen geweest, in Assen en Groningen. Ze correspondeerden veel met elkaar, met hun drie dochters Hetty, Jenny en Leny, en met anderen, Meer dan tachtig brieven bleven bewaard. Zij vormen de hoofdmoot van dit boek. Verschillende zijn geschreven vanuit de werkkampen en vanuit Wésterbork; bijna alle brieven werden ongecensureerd verstuurd.Het echtpaar Stern en hun zevenjarig dochtertje Leny werden op 20 april 1943 op transport gesteld naar vernietigingskamp Sobibor, waar ze drie dagen later zijn vergast. De andere dochters, Hetty en jenny, doken onder. Jenny is als een van de weinigen ontsnapt uit kamp Westerbork. Haar verhaal is de rode draad in het boek.Het boek bevat naast de brieven een schat aan andere documenten (beeldmateriaal, waaronder niet eerder gepubliceerde foto's uit Westerbork. Bovendien verwerkte de auteur twintig interviews in zijn tekst, de afgelopen drie jaar afgenomen met getuigen uit Nederland en de Verenigde Staten.

Wil je het boek lezen?HET MANKEERT ONS AAN EEN GOED ADRES in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Van der Oord. Lezen HET MANKEERT ONS AAN EEN GOED ADRES Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN