De zwarte wagon

De zwarte wagon - Jasper Keizer | Tiliboo-afrobeat.com

... vragen zoekt Jasper Keizer een antwoord in zijn nieuwste boek 'De zwarte wagon' ... Vind suzuki wagon zwart op Marktplaats - juni 2020 ... . Ruim zestig jaar na de Tweede Wereldoorlog kunnen de daden van 'foute' Friezen in hun eigen context worden beschreven. Ze vormden geen collectief, maar waren mensen, elk met zijn of haar verhaal. Keizer belicht, in nuchtere stijl, de zwarte kant van de ... De zwarte wagon. Berucht waren ze, en gehaat. De verraders van vaderland en medemens zaaiden dood en verderf in het Friesland van de oorlog. Na de bevrijding werden ze uitgeworpen als paria's - als ze vuurgevecht, straf ... Suzuki Wagon R+ occasion zoeken - Marktplaats.nl ... . Na de bevrijding werden ze uitgeworpen als paria's - als ze vuurgevecht, strafproces en wraak tenminste overleefden.Fransiscus Exaverius Lammers, Zacharias Sleijfer, Jan Meekhof en Lucas Bunt vormden in Leeuwarden een beru...

INFORMATIE

AUTEUR
Jasper Keizer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De zwarte wagon.pdf

OMSCHRIJVING

Berucht waren ze, en gehaat. De verraders van vaderland en medemens zaaiden dood en verderf in het Friesland van de oorlog. Na de bevrijding werden ze uitgeworpen als paria's - als ze vuurgevecht, strafproces en wraak tenminste overleefden.Fransiscus Exaverius Lammers, Zacharias Sleijfer, Jan Meekhof en Lucas Bunt vormden in Leeuwarden een beruchte bende van vier. Tientallen stadgenoten werden het slachtoffer van hun jacht op joden en verzetslieden.Zo kende elke Friese gemeente heulers met de vijand, die wreed en genadeloos opereerden.Wie waren zij? En wie waren hun slachtoffers? Wat deden zij in dienst van een vreemde bezettingsmacht? En vooral: hoe kwamen ze tot hun fatale keus?Op die vragen zoekt Jasper Keizer een antwoord in zijn nieuwste boek 'De zwarte wagon'.Ruim zestig jaar na de Tweede Wereldoorlog kunnen de daden van 'foute' Friezen in hun eigen context worden beschreven. Ze vormden geen collectief, maar waren mensen, elk met zijn of haar verhaal.Keizer belicht, in nuchtere stijl, de zwarte kant van de oorlog in dit gewest. Die was omvangrijker en veelkleuriger dan lang is gedacht. Niet eerder is het verraad in deze provincie zo uitvoerig gedocumenteerd.Jasper Keizer uit Buitenpost schreef eerder onder meer 'Handlangers van de vijand' en 'Dienen onder het hakenkruis'.

Wil je het boek lezen?De zwarte wagon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jasper Keizer. Lezen De zwarte wagon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN