Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu

Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu - Beatrice de Graaf | Tiliboo-afrobeat.com

...e en hun bestrijders vroeger en nu (Paperback) ... Hoe zag terreur er vroeger uit? | NPO Focus ... . Zelden heeft de wereldpolitiek zo in het teken gestaan van het terrorisme en de strijd... Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu van Beatrice de Graaf kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789085064251. In Terroristen en hun bestrijders, vroeger en nu schetsen negen deskundigen de historische en maatschappelijke achtergronden van het terrorisme. Dat mensen al heel lang gebruik hebben gemaa ... Studystore | Terroristen en hun bestrijders vroeger en nu ... ... . Dat mensen al heel lang gebruik hebben gemaakt van methoden die nu onder de noemer terrorisme vallen, blijkt uit de vele voorbeelden in deze bundle. Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu. Prijs: € 20,50 (onder voorbehoud) Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad: Bindwijze: Boek, Paperback (29-03-2007) ... E...

INFORMATIE

AUTEUR
Beatrice de Graaf
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu.pdf

OMSCHRIJVING

Zelden heeft de wereldpolitiek zo in het teken gestaan van het terrorisme en de strijd daartegen. Hoe heeft dit verschijnsel zich kunnen ontwikkelen? In Terrorisme, vroeger en nu schetsen negen deskundigen de historische en maatschappelijke achtergronden van het terrorisme.Dat mensen al heel lang gebruik hebben gemaakt van methoden die nu onder de noemer terrorisme vallen, blijkt uit de vele voorbeelden in deze bundel. Zoals de aanslagen op koning-stadhouder Willem III in Engeland in de zeventiende eeuw, het anarchistisch activisme in Rusland in de negentiende eeuw, het dekolonisatie-terrorisme in Algerije en Zuidoost-Azië, en het linkse terrorisme in Duitsland (raf), Italië (Rode Brigades) en zelfs in Nederland (RaRa). Het boek behandelt daarnaast ook de bestrijding van het terrorisme, de rol van de geheime diensten en de effectiviteit van de bestrijding. De aanleiding voor dit boek is uiteraard 11 september 2001 en de nasleep daarvan. Onderzoekers verbonden aan het Onderzoekinstituut voor Geschiedenis en Cultuur (ogc) van de Universiteit Utrecht hebben een onderzoeksproject opgezet, in samenwerking met de Coördinator Terrorismebestrijding. Het eerste resultaat is dit overzichtswerk, waarin het terrorisme in een historisch perspectief wordt geplaatst.

Wil je het boek lezen?Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Beatrice de Graaf. Lezen Terrorisme en hun bestrijders vroeger en nu Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN