De brein machine

De brein machine - Mark Nelissen | Tiliboo-afrobeat.com

... ìs zijn emoties. Om onszelf te begrijpen, zo stelt de Belgische gedragsbioloog Mark Nelissen in zijn nieuwe boek De Brein Machine, moeten we de schedel onder, voor een darwinistische wandeling tussen de hersenstructuren en moleculen, langs vaak vergeten kamertjes als de amygdala, maar ook langs de hypermoderne cortex ... Mind Machines Brainwave Entrainment AVS Light Sound Devices ... . De mens ìs zijn emoties. Om onszelf te begrijpen, zo stelt de Belgische gedragsbioloog Mark Nelissen in zijn nieuwe boek De Brein Machine, moeten we de schedel onder, voor een darwinistische wandeling tussen de hersenstructuren en moleculen, langs vaak vergeten kamertjes als de amygdala, maar ook langs de hypermoderne cortex. Machinebrein geeft meer inzicht in deze nieuwe razendsnel veranderende wereld. Het inleidende gedeelte van dit boek beschrijft wat de rol va ... De brein machine | LangZullenWeLezen! ... . Machinebrein geeft meer inzicht in deze nieuwe razendsnel veranderende wereld. Het inleidende gedeelte van dit boek beschrijft wat de rol va...

INFORMATIE

AUTEUR
Mark Nelissen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De brein machine.pdf

OMSCHRIJVING

Nieuw boek van de auteur van de longseller De bril van Darwin, die alle menselijke gedragingen beschrijft door de bril van de gedragsbiologie ;;;Een toegankelijk en opmerkelijk boek over de menselijke emoties, nu eens niet gezien door de bril van een psycholoog, maar wel door die van een bioloog. Biologie bestudeert immers de evolutie van het leven en daar maken emoties integraal deel van uit.;;;Een intrigerend antwoord op vragen als: Waarom huilen we soms van geluk? Wat is het nut van verdriet? Hoe kunnen we complexe emoties als schaamte, schuldgevoel en trots begrijpen?;;;In de beste traditie van auteurs als Oliver Sacks en Desmond MorrisZijn mensen echt zo rationeel als ze zelf denken? Wordt ons doen en laten gestuurd door ons verstand? Of werken er andere drijvende krachten in ons brein? In De Brein Machine beschrijft gedragsbioloog Mark Nelissen hoe emoties en gevoelens - wanneer het er echt op aankomt - de overhand nemen bij het sturen van ons gedrag. Hij geeft aan hoe de evolutie deze machine in ons voordeel heeft ontworpen, en maakt een haarscherpe analyse van onze emoties. Hoe heeft de evolutie onze gevoelens voortgebracht? En wat is hun biologische basis? Welke moleculen en hersenstructuren zorgen bijvoorbeeld voor emoties als geluk, trots, angst en verdriet? En wat is de sociale waarde ervan? Heeft empathie bijvoorbeeld enig nut, ook biologisch gezien? Nooit eerder werden onze emoties en gevoelens in een boek zo verrassend, zo toegankelijk en zo gedetailleerd ontrafeld als in De Brein Machine. Aan de hand van voorbeelden uit het leven van elke dag, en met veel gevoel voor humor.

Wil je het boek lezen?De brein machine in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mark Nelissen. Lezen De brein machine Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN