Haiku

Haiku - J. van Tooren | Tiliboo-afrobeat.com

...俳句; meervoud: haiku of haiku's) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt ... Deze haiku's stuurde u naar ons op | Trouw ... .. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen.De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende ... Een haiku is een kort, niet-rijmend gedicht. De basis van een haiku is de zintuiglijke ervaring van de dichter. Hieronder vindt u 5 voorbeelden van klassieke haiku gedichten uit Japan. 5 Klassieke haiku gedichten. De volgende 5 ... Home | Haiku Project ... . De basis van een haiku is de zintuiglijke ervaring van de dichter. Hieronder vindt u 5 voorbeelden van klassieke haiku gedichten uit Japan. 5 Klassieke haiku gedichten. De volgende 5 haiku's kunnen als voorbeeld dienen voor een klassiek haiku gedicht. 1. Een bliksemschicht flitst en een ... Haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm. De Japanse dichter Basho (1644-1694) bracht de haiku tot bloei. Een haiku is een kort...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van Tooren
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Haiku.pdf

OMSCHRIJVING

Haiku - Een jonge maan is een verzameling rechtstreekse vertalingen van Japanse haiku, de meest karakteristieke kunstuiting van Japan. In enkele eenvoudige woorden, licht en suggestief, vaak speels, worden hierin door grote dichters de dingen in hun kern geraakt. Haiku is zen-poëzie: uit vrijwel alle verzen spreekt een belangeloze aandacht voor de gewone dingen. Soms kan hierdoor een diepe ervaring plotseling worden overgedragen. De sobere zakelijkheid van deze verzen had invloed op sommige stromingen in de moderne westerse poëzie, ook in Nederland; ze zijn in vele talen vertaald.

Wil je het boek lezen?Haiku in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van Tooren. Lezen Haiku Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN