De mooiste van Neruda

De mooiste van Neruda - Pablo Neruda | Tiliboo-afrobeat.com

... mooiste gedichten van een van de allergrootste dichters van deze eeuw * Een ruime keuze uit zijn Canto General, zijn liefdesgedichten, zijn gedichten over de natuur, de sociale rechtvaardigheid, het mededogen, de eenvoud, de dood, ... De mooiste van Pablo Neruda van Koen StassijnsPablo Neruda ... ... ... Pablo Neruda (1904-1973) is onmiskenbaar één van de allergrootste dichters van deze eeuw. De mooiste van Pablo Neruda. * De mooiste gedichten van een van de allergrootste dichters van deze eeuw * Een ruime keuze uit zijn Canto General, zijn liefdesgedichten, zijn gedichten over de natuur, de sociale rechtvaardigheid, het mededogen, de eenvoud, de dood,... Pablo Neruda (1904-1973) is onmiskenbaar één van de allergrootste dichters van deze eeuw. Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto, beter bekend als Pablo Neruda, was een dichter die ... De mooiste gedichten van Pablo Neruda by Pablo Neruda ... ... Pablo Neruda (1904-1973) is onmiskenbaar één van de allergrootste dichters van deze eeuw. Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto, beter bekend als Pablo Neruda, was een dichter die ...

INFORMATIE

AUTEUR
Pablo Neruda
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
De mooiste van Neruda.pdf

OMSCHRIJVING

* De mooiste gedichten van een van de allergrootste dichters van deze eeuw*Een ruime keuze uit zijn Canto General, zijn liefdesgedichten, zijn gedichten over de natuur, de sociale rechtvaardigheid, het mededogen, de eenvoud, de dood,...Pablo Neruda (1904-1973) is onmiskenbaar één van de allergrootste dichters van deze eeuw. Sommigen willen dit echter niet geweten hebben: hij was simplistisch, breedvoerig, radicaal, exuberant, irrationeel, theatraal,... beweren ze, en in zekere zin was dat ook zo. Maar de combinatie van dit alles en nog veel meer, toont ons een unieke persoonlijkheid én een uniek dichter. Pablo Neruda is Poëzie. Van kop tot teen.Toen Borges, in meer dan één opzicht Neruda's tegenpool, ooit gevraagd werd of hij de Nobelprijs verwachtte, antwoordde deze grootmoedig dat deze onderscheiding bij Neruda meer op zijn plaats was. In 1972 zou Pablo Neruda de Nobelprijs in Stockholm in ontvangst nemen. Ook de onlangs overleden Octavio Paz (Nobelprijs 1990) noemde Pablo Neruda de beste dichter van zijn generatie. Hem niet lezen is onvergeeflijk.Uit het alombekende Canto General, een imposante zang voor Chili en voor heel Latijns-Amerika, hebben Koen Stassijns en Ivo van Strijtem een brede selectie gemaakt. Ook enkele van zijn Liefdesgedichten vind je in deze bloemlezing. Zij hadden onvergelijkbaar veel succes en wat betreft verkoop moeten zij beslist een wereldrecord vormen in de geschiedenis van de wereldliteratuur. Verder was Neruda de dichter van de natuur, de sociale rechtvaardigheid, het mededogen, de eenvoud, de dood, ook dit allemaal kun je terugvinden in de ruime keuze van gedichten die De mooiste van Neruda biedt.

Wil je het boek lezen?De mooiste van Neruda in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pablo Neruda. Lezen De mooiste van Neruda Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN