De Bij

De Bij - Bee Wilson | Tiliboo-afrobeat.com

...bij is afgeleid van het Middelnederlandse woord bie, de herkomst hiervan is onzeker ... Bijen - Wikikids ... . Het woord bie werd zover bekend voor het eerst gebruikt in 1240. Een zwerm bijen is een imme, wat tot imker geleid heeft. De Nederlandstalige naam honingbij slaat op het vermogen om nectar te verzamelen en dit met behulp van enzymen om te zetten naar honing zodat het langer houdbaar blijft. De bij ruikt met haar voelsprieten, die zitten boven op haar kop. Je hebt 3 verschillende bijen: de koningin, de dar (mannetje) en de werkster. Een ... Over de CBRE Groep - Werken bij CBRE ... . Je hebt 3 verschillende bijen: de koningin, de dar (mannetje) en de werkster. Een hommel is ook een bij. Deze zien er allemaal anders uit. Alleen de vrouwtjes hebben een angel. Hier kunnen ze mee steken. De koningin is groter dan de werkster en ... Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van vele planten en bloesems en hebben da...

INFORMATIE

AUTEUR
Bee Wilson
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De Bij.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds de mens zeventienduizend jaar geleden voor het eerst jacht maakte op honing en rotstekeningen van honingraten schilderde, beschouwt hij de apis mellifera - de bij - als een van de wonderen der natuur: een sociaal, hardwerkend, fraai en griezelig dier. Met geen ander schepsel uit het dierenrijk heeft de mens zich zo ge√Įdentificeerd als met dit kleine insect. De bij is een genoeglijk en onweerstaanbaar boek in de trant van Zout van Mark Kurlansky.In De Bij vertelt Bee Wilson wat de mens in de loop der tijden over de bij heeft willen geloven. Ze laat zien hoe er door filosofen, biologen, kunstenaars en schrijvers, bijenhouders, kenners op culinair gebied en ecologen over de bij wordt gedacht. Ze voert de lezer mee van de honingdelta van het oude Egypte ('Byenlandt') naar het woud van Tupelo in het hedendaagse Florida en naar een bloeiende uitgeverij in Amsterdam. Daarbij passeren een stoet kleurrijke personages de revue: van Alexander de Grote en Napoleon tot Sherlok Holmes, die na zijn pensionering als detective bijen houdt, en Mohammed Ali. Be bij gaat over koninginnen en darren, over seks en politiek, over bijenbaarden en bijenmystici en over leven en dood. Maar bovenal gaat De bij over onszelf.

Wil je het boek lezen?De Bij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bee Wilson. Lezen De Bij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN