Het vertrek van de mier

Het vertrek van de mier - Toon Tellegen | Tiliboo-afrobeat.com

...fgelopen jaren verschenen respectievelijk de dierenromans De genezing van de krekel, Het vertrek van de mier, Het wezen van de olifant en Het geluk van de sprinkhaan ... Het vertrek van de mier van Toon Tellegen | Boek en ... ... . De dierenverhalen van Tellegen worden onder andere vertaald in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zweden, Tsjechië, China, Rusland, Polen en Finland. Het vertrek van de mier Een ochtend klopte de mier al vroeg op de deur van de eekhoorn. Gezellig, zei de eekhoorn. Maar daar kom ik niet voor, zei de mier. Maar je hebt toch wel zin in wat stroop? Nou ja … een klein beetje dan. Met zijn mond vol str ... Recensie van Alex Hoogendoorn over Het vertrek van de mier ... ... . Gezellig, zei de eekhoorn. Maar daar kom ik niet voor, zei de mier. Maar je hebt toch wel zin in wat stroop? Nou ja … een klein beetje dan. Met zijn mond vol stroop vertelde de mier waarvoor hij gekomen was. We moesten elkaar een tijdje niet zien, zei hij. Toon Tellegen - Het vertrek van de mier 18 maart 2009, 7:01. Wat de huidige Boekenweek in elk geval laat zien, is dat nogal wat misverstanden bestaan over hoe je over dieren moet schrijven. De achterblijvende...

INFORMATIE

AUTEUR
Toon Tellegen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het vertrek van de mier.pdf

OMSCHRIJVING

In Het vertrek van de mier besluit de mier op een dag van huis weg te gaan. De achterblijvende dieren peinzen over wat verdwijnen is. Ze hebben heimwee naar de tijd toen iedereen nog bij elkaar was. Allemaal gaan ze anders met het vertrek van de mier om. De een wordt treurig, de ander zet 't op een eten, een derde raakt in paniek. Maar één ding staat vast: ze missen de mier ontzettend. Ook de mier laat van zich horen. Hij is ver van huis en ook hij mist de eekhoorn, de olifant en alle andere dieren. In zijn aantekeningen doet hij poëtisch verslag van zijn heimwee. Deze aantekeningen worden ingeleid door klarinet waarbij het ritme van iedere eerste zin een duidelijke rol speelt. Uiteindelijk smelten alle intermezzi samen tot een lange melodie van heimwee. Deze uitgave betreft een audioboek.

Wil je het boek lezen?Het vertrek van de mier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Toon Tellegen. Lezen Het vertrek van de mier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN